17 °C Budapest

Hitel 1850 forintos sms-ért: újabb átverés a neten

2011. július 25. 14:02

Még mindig tarol a hitelkérők lehúzása az interneten. Egy újabb oldalon ígérnek személyi kölcsönt közalkalmazottaknak, magánvállalkozóknak, nyugdíjasoknak, anyaságin levő nőknek. A csak részben magyar oldalon 7-8 adat megadása után már hitelhez is "juthatunk", legalábbis az ígéret szerint - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk.

Fedezet nélkül, 48 órán belül, akár 3 millió forintot ígér a www.hitel-szemelyi.com oldal. A regisztrációt és a hiteligénylést elkezdve szembeötlő, hogy igen kevés információ alapján már úgy tűnik jóvá is hagyták a hitelemet, legalábbis lehetőséget biztosítanak a telefonos egyeztetésre. Mindehhez csak egy sms-t kell küldeni a 0690/648-668-os telefonszámra, mindezt 1 850 forintért. Persze az 1 850 forintos díj csak a lap alján olvasható, puritán formában.

 

Az Ön online hiteligénylése JÓVÁHAGYVA! (Ez csak néhány kattintás volt.)Forrás: hitel-szemelyi.com


A gyors jóváhagyás és sms-ezés után még egy telefonos ügyintézésre is sor kerül, ami minden bizonnyal ugyanolyan magas díjon történik, hosszú perceken át. A cég valószínűleg szlovák székhelyű, a gyenge magyar fordítások miatt is feltételezhető, hogy kevés köze van ehhez magyar hitelintézetnek. Arról nem is tudunk, hogy bárki hitelt kapott volna ezen az úton. Persze a honlapon rengeteg "ügyfél" írja le pozitív tapasztalatát a céggel kapcsolatban, ezeknek ne dőljünk be!

A trükk nem új. Már írtunk egy másik ügyről is, ami hasonló módszerrel szedett ki pénzt hitelre vágyókból. Akkor sem volt valódi hitelfelvevési lehetőség.

Kezes, fedezet nélkül is akár 5 millió forintot ígért egy mára nem működő internetes oldalon pár cseh nyerészkedő. A trükk egészen egyszerű, a BLUE FINANCIAL Ltd. gyors hitelt ígért mindenkinek, amit igényelni egy "kék" vonalon lehetett, asszociálva ezzel az alacsony költséggel hívható telefonszámokra. De a honlapon egy kicsit tovább böngészve megtalálhattuk, hogy bizony a hívás nemhogy nem ingyenes, 625 forintba kerül percenként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha ma próbáljuk felkeresni a kékhitel oldalát már csak egy hibaüzenet fogad minket, miszerint az oldal pillanatnyilag nem elérhető. Persze több fórumbejegyzés, panaszlevél és PSZÁF bejelentés is született az ügyből, de ezek már nem segítenek a pórul jártakon. A telefonos "ügyintézés" eltarthat akár 45 percig is, mialatt a telefonszámla már 30 forint körülire duzzad.

A felügyelet piacfelügyeleti eljárást folytat az ügy kapcsán, ami a tavasz elején indult - közölte a lap kérdésére Binder István a PSZÁF szóvivője. Az álomhitelt ígérő cég hirdetését olvasva egyből feltűnhetnek a az irreális feltételek, akár állás, kezes vagy fedezet nélkül ígérnek 5 millió forintot. Ez alapján akárki meggazdagodhatna, hiszen ilyen feltételekkel a hajléktalanok nevére felvett kölcsön a világ legnagyobb üzletét jelentené. Hiszen 10 embert az utcáról összeszedve, kis jutalékot is adva neki,k rögtön meggazdagodhatnánk. De erre a BLUE FINANCIAL Ltd. által nincs lehetőség! 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?