23 °C Budapest

Kirúghatják a nyugdíj előtt állókat, álomhitel a rendőröknek - heti hírösszefoglaló

2011. július 24. 17:32

Izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, így 2011. nyarának kellős közepén. Kezdjük a legfontosabbal: Magyarországon először a Pénzcentrum.hu olvasói értesülhettek a Munka Törvénykönyve változásairól: cikkeink nagy port kavartak, talán nem korai kijelenteni, hogy a következő időszakban sokan megszólalnak majd a témában. Megmutattuk azt is, hogy milyen kedvezményeket kaphatnak lakáshiteleikre a rendőrök, hogy kik jártak jól az adóváltozásokkal, adtunk tippeket a zugbankok átverései ellen, bemutattuk az EU legújabb javaslatát, amely mindenkinek alanyi jogon járó bankszámlát tenne lehetővé, és a KRESZ friss változásaira is felhívtuk a figyelmet. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2011. 29. hetében. (Kattints a címekre, és elolvashatod a teljes cikket!)


Kirúghatják a kisgyermekeseket és a nyugdíj előtt állókat is

A védelmi időszak alatt is közölhetik a munkáltatók a jövőben a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő szülőkkel, hogy nem kívánják őket tovább foglalkoztatni - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került Munka törvénykönyve tervezett módosításából.

Így bukják el a gyesen lévők a fizetett szabadságot

Nem jár rendes szabadság a jövőben a fizetés nélküli szabadság idejére - derül ki a Munka törvénykönyve tervezett módosításából. Ez különösen hátrányosan érinti a gyesen, gyeden lévő kisgyermekes anyákat. Kisebb léptékekben növekednének az életkor előrehaladtával kiadható plusz szabadságnapok, s csak a 26. életévtől járnának.

Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg.

Sok pénzt spórolna nekünk az EU legújabb ötlete

Az Európai Bizottság tervei szerint a jövőben valamennyi uniós állampolgár alanyi jogon nyithatna bankszámlát a pénzintézetekben - ezzel javítanák milliók életkörülményeit, és akár spórolnának is nekik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Figyelj! Így változik a KRESZ

A túlméretes - 2,55 méter szélességet meghaladó - mezőgazdasági járművek útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat.

Így lehet söralátét az adóbevallás - Mire vár a kormány?

Egy tollvonással meg lehetne teremteni a feltételeit a söralátét nagyságú adóbevallásnak, ráadásul a vállalkozások is jelentős adminisztrációs terhektől szabadulnának meg. Ehhez az kellene, hogy az adóhatóság a munkáltatók által havonta elektronikusan megküldött adatok alapján minden munkavállaló számára - az év közben munkahelyet váltóknak is - megküldje az év végén, mekkora jövedelem után kell adózniuk.

Hat módszer, ahogy elveszítheted mindened: így vernek át a zugbankok

Hét ember százmilliókkal vert át embereket és szedte meg magát 2009 és 2010-ben. Legalábbis őket büntette a PSZÁF több mint 50 millió forintra összesen. A károsultak elveszítették a pénzüket, az ingatlanjukat. Épp ezért nagyon fontos, hogy fel tudjuk ismerni a zugbankokat, vagyis azokat a pénzintézeteket, amik valótlan befektetésekkel, hitelekkel csábítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 14:56
Minden a Media1 előzetes hírének megfelelően történt a kormányközeli Mediaworks Zala-megyei újságján...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 06:57
Sokan évekig halogatják otthonukban a fürdőszoba felújítását, és nem csak az árak miatt. A teljes fe...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?