25 °C Budapest

Rogán: a devizahitelesek fele az árfolyamrögzítést választhatja

2011. június 20. 18:02

A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke arra számít, hogy a devizahitelesek legalább fele áttér majd az árfolyam-rögzítéses megoldásra - tudósított az MTI.

Rogán Antal hétfőn a Parlamentben újságírói kérdésre azt mondta: a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésével a következő évtől kiszámíthatóvá válnak a törlesztőrészletek, mindenki pontosan tudhatja majd, hogy a családi büdzsében mennyivel kell kalkulálnia. Emellett arra is számítanak, hogy körülbelül ötödével csökken a jelenleg fizetett törlesztőrészletek nagysága - tette hozzá.

A fideszes képviselő szólt arról is, hogy ugyancsak megkezdődhet azok megsegítése, akik nem tudják fizetni felvett hitelüket: akik nagyobb lakással rendelkeznek, állam által támogatott hitellel kisebb ingatlanba költözhetnek, akik pedig szociális okokból nem tudják vállalni a saját lakás fenntartását, a nemzeti eszközkezelő segítségével szociális alapú bérlakásban folytathatják életüket.

Rogán Antal hangsúlyozta, nem az önkormányzatokra raknak terhet, a szociális bérlakások ugyanis egyrészt azokból az ingatlanokból állhatnak össze, amelyeket az eszközkezelő felvásárol, másrészt az állam fog ilyeneket építeni. Az önkormányzatok legfeljebb a nemzeti eszközkezelő által megvásárolt lakások kezelését vállalják majd magukra - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az eszközkezelőnek - az árverezési kvóta miatt - évente csak kisszámú problémával kell foglalkoznia, ami például az idei évben maximum kétezer lakást jelent.

A parlament hétfő este szavazhat a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvényjavaslatról. Az előterjesztés a svájci frankot 180 forinton, az eurót 250 forinton, a japán jent 200 forinton rögzítené.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 15. 13:19
Még csak fél napja érhető el, máris több mint 132 ezren nézték meg azt a Facebook Live-on, élőben su...
Holdblog  |  2022. május 15. 07:01
Nézték már, hogy mennyire hasonlít a részvénypiacok viselkedése az elmúlt tíz évben a II. világhábor...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30