22 °C Budapest

Mélyen hallgat a Főgáz és a Tigáz

2011. április 7. 12:02

Hamarosan lejár a kilencven napos végső menedékes időszak az ex-Emfesz ügyfeleinek, április 12-től nem érvényesek az arra szóló kedvezményes ajánlatok. Egyelőre azonban sem a Főgáz, sem a Tigáz képviselője nem tudja még, milyen árat ajánl majd cége az Emfesz Kft.-től szerzett fogyasztóinak.

Nincs teendőjük azoknak a fogyasztóknak, akik az Emfesz gázkereskedési engedélyének felfüggesztése után a Tigázhoz vagy a Főgázhoz kerültek. A két cég képviselői az InfoRádiónak elmondták: az új ügyfelek akkor is folyamatosan, az egyetemes szolgáltatási feltételek mellett kapják majd a gázt, ha nem küldik vissza a márciusban kézhez kapott szerződéstervezetet.

A fogyasztók persze választhatnak másik szolgáltatót, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója, Koncz László szerint azonban nem élnek majd sokan ezzel a lehetőséggel, mert nem akarnak az ügyintézéssel foglalkozni, ha a gázellátásban nincs fennakadás.

A Tigáz Zrt. ügyfélszolgálati vezetője közölte: az Emfesztől hozzájuk került ügyfelek a kilencven napos végső menedékes időszak lejárta, április 12-e után nem kapnak külön értesítést, márciusi tájékoztató levelük ugyanis minden szükséges információt tartalmazott.

Postás Péter arról is beszélt, hogy az áprilisi dátum egyúttal elszámolási határnap is, azok a fogyasztók pedig, akik az előtt, vagy az azt követő napokban nem diktálják be a mérőállást, becsült értékű számlát kapnak majd.

Azt a Tigáz és a Főgáz képviselője is elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mennyibe kerül majd egy köbméter gáz az új fogyasztóknak április 12-e után. Postás Péter szerint azért, mert egyelőre nem ismerik az erről szóló miniszteri rendelet tartalmát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezzel kapcsolatban Koncz László kijelentette: annyi biztos, hogy a legmagasabb ár nem haladhatja meg az adott területen érvényes egyetemes szolgáltatási árat.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 15:57
Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?