13 °C Budapest

Mélyen hallgat a Főgáz és a Tigáz

2011. április 7. 12:02

Hamarosan lejár a kilencven napos végső menedékes időszak az ex-Emfesz ügyfeleinek, április 12-től nem érvényesek az arra szóló kedvezményes ajánlatok. Egyelőre azonban sem a Főgáz, sem a Tigáz képviselője nem tudja még, milyen árat ajánl majd cége az Emfesz Kft.-től szerzett fogyasztóinak.

Nincs teendőjük azoknak a fogyasztóknak, akik az Emfesz gázkereskedési engedélyének felfüggesztése után a Tigázhoz vagy a Főgázhoz kerültek. A két cég képviselői az InfoRádiónak elmondták: az új ügyfelek akkor is folyamatosan, az egyetemes szolgáltatási feltételek mellett kapják majd a gázt, ha nem küldik vissza a márciusban kézhez kapott szerződéstervezetet.

A fogyasztók persze választhatnak másik szolgáltatót, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója, Koncz László szerint azonban nem élnek majd sokan ezzel a lehetőséggel, mert nem akarnak az ügyintézéssel foglalkozni, ha a gázellátásban nincs fennakadás.

A Tigáz Zrt. ügyfélszolgálati vezetője közölte: az Emfesztől hozzájuk került ügyfelek a kilencven napos végső menedékes időszak lejárta, április 12-e után nem kapnak külön értesítést, márciusi tájékoztató levelük ugyanis minden szükséges információt tartalmazott.

Postás Péter arról is beszélt, hogy az áprilisi dátum egyúttal elszámolási határnap is, azok a fogyasztók pedig, akik az előtt, vagy az azt követő napokban nem diktálják be a mérőállást, becsült értékű számlát kapnak majd.

Azt a Tigáz és a Főgáz képviselője is elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mennyibe kerül majd egy köbméter gáz az új fogyasztóknak április 12-e után. Postás Péter szerint azért, mert egyelőre nem ismerik az erről szóló miniszteri rendelet tartalmát.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezzel kapcsolatban Koncz László kijelentette: annyi biztos, hogy a legmagasabb ár nem haladhatja meg az adott területen érvényes egyetemes szolgáltatási árat.

 

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?