Folytatódik a kálvária: túlszámláz az EMFESZ?

Pénzcentrum
2011. március 9. 09:06

Számos lakossági bejelentés érkezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a gázszolgáltatási engedélyét elvesztő EMFESZ túl magasnak látszó végszámláinak kapcsán. A korábbi gázszolgáltató ügyvezetője szerint nem kapnak megfelelő óraadatokat az átvevő szolgáltatóktól - írja a Népszabadság.

Péntek óta tömegesen érkeznek panaszok az NFH-hoz az EMFESZ utolsó számláival kapcsolatban - mondta Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője. A rövid fizetési határidejű, jogtalannak érzett követelések a néhány ezer forinttól esetenként százezer forint fölé is kúszhatnak. Van, aki úgy véli, mindkét szolgáltató számlázott ugyanazon fogyasztás után, és van, akitől szerinte egyben követelnek részletekben már kifizetett összeget.

Határozottan kizárja annak lehetőségét, hogy az EMFESZ saját hibájából túlszámlázna - mondta a társaság ügyvezetője, Góczi István. Meglátása szerint viszont meglehet, hogy az átvevő cégek nem a tényleges, hanem becsült óraadatokat juttatnak el számukra, melynek valószerűségét kétségesnek tartják.

Az ügyvezető elmondása szerint az eddig átalánydíjat fizetők most azért kapnak magasabb számlát, mivel a rendkívüli szolgáltatóváltás miatt nekik a tényleges téli fogyasztást ki kell fizetniük. Ennek értelmében logikailag az ügyfél nyári számlájának kellene majd ennyivel alacsonyabbnak lennie, de Góczi szerint ez már az új szolgáltató felelőssége.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?