Ötvenezret utalnak a számládra havonta: február 15-ig kérheted

2011. február 14. 16:02

Már csak két napjuk maradt február 15-ig az igénylésre mindazon hallgatóknak, akik a tavaszi szemeszter első utalásakor szeretnének Diákhitelt kapni. A felvehető hitelösszeg akár 200 ezer - költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet.

Ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók már márciusban hozzájuthassanak Diákhitelükhöz, február 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. (Az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon).

Aki már az első tavaszi folyósításkor (március 11-én) kölcsönhöz akar jutni, annak fontos, hogy február közepéig beiratkozzon főiskolájára, egyetemére. Csak az kapja meg március 11-én a Diákhitelt, akinek aktív hallgatói jogviszonyát február második felében a felsőoktatási intézménye visszaigazolja a Diákhitel Központ felé.

A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, továbbra is havonta 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

Akik korábban már kaptak Diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont a márciusi folyósítás érdekében nekik is be kell iratkozniuk február közepéig. Emellett az esetleges módosítási igényeiket, adatváltozásaikat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 305 ezer diák élt.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?