25 °C Budapest

1 milliárdos UniCredit-baki: nyugtatókon élt a lakáshiteles

2011. február 8. 08:02

Hónapokon keresztül egymilliárdos tartozást követelt az UniCredit Bank egy kiskunkfélegyházai ügyféltől. A férfinak 5 millió forintos lakáshitele van a pénzintézetnél, amit egy ideje nem tud fizetni, mert elveszítette a munkahelyét. A bank tavaly nyáron több mint egymilliárd forinttal terhelte meg a számláját. A pénzintézetnél elismerték, hogy ők hibáztak, és hétfőn törölték a követelést - számolt be a Független Hírügynökség.

Egy egyszerű panellakásra két éve vett fel ötmillió forint hitelt egy fiatalember. Egy éve azonban elveszítette a munkahelyét, nem tudott törleszteni. Szólt is a banknak, akik segítettek, és átütemezték a tartozását. Ezután azonban már csak a gondok jöttek.

 

Egyenleg mínusz 1 milliárd 359133 forint

Hónapok óta ilyen egyenlegek érkeznek az ügyfél telefonjára, csak a szeme szokott hozzá a rengeteg számjegyhez. "Azóta nem sokat aludtam, meg meg kell mondjam, nyugtatóhoz sűrűn kell nyúlnom. Fel sem fogtam, először azt gondoltam, hogy valami technikai hiba" - mondta Ficsór Károly, a bank lakáshiteles ügyfele.

Többször is érdeklődött a bankfiókban, azt állítja, magyarázatot nem kapott. Írt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is, de ott sem segítettek neki. Most már azt sem tudja, mennyi lehet a valódi tartozása. "Hogyha bármilyen kis összeg érkezik a számlámra, azt azonnal levonnák, egy két órán belül. Ha valamiért kerülne a számlámra 1 milliárd forint, akkor ennyi erővel azt is azonnal levonnák."

A banknál elismerték, ők hibáztak. Ráadásul egyszer már törölték az inkasszót, de az valamiért újra visszakerült az ügyfelük számlájára. Miután az RTL Híradó érdeklődött, újra törölték a milliárdos tartozást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Sipos József

"Sajnos a technikai malőr újra megtörtént, ez a nagy összeg, ez a téves összeg újra rákerült a számlára, amit azóta természetesen levettünk. Mivel ez egy ismételt hiba volt, vizsgáljuk a bankon belül a személyi felelősség kérdését is, és a technikai megoldást, és garantáljuk, hogy ilyen holnaptól nem fordulhat elő" - mondta Sipos József, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója.

A banknál a saját védelmükben annyit mondtak, hogy a férfi eredeti hiteltartozásával kapcsolatban segítőkészek voltak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 15. 13:19
Még csak fél napja érhető el, máris több mint 132 ezren nézték meg azt a Facebook Live-on, élőben su...
Holdblog  |  2022. május 15. 07:01
Nézték már, hogy mennyire hasonlít a részvénypiacok viselkedése az elmúlt tíz évben a II. világhábor...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30