Gombamód szaporodnak a havidíj nélküli számlacsomagok

Pénzcentrum
2011. január 25. 09:02

A különböző hitelintézetek számlacsomagjait górcső alá véve jól megfigyelhető, hogy egyre több az alacsony számladíjas konstrukció. A kínálat áttekintése alapján az érzékelhető, hogy a többség az alacsony díjakkal a tehetősebbeknek és a korszerűbb csatornákat használóknak akar kedvezni - írja a Napi Gazdaság.

Múlt nyáron indította el a Raiffeisen Bank a Díjnullázó névre keresztelt számlacsomagját. A pénzintézet közlése szerint ennek köszönhetően, nagymértékben nőtt az új ügyfeleik száma és a meglévők közül is sokan pártoltak át a kedvező konstrukcióhoz. Véleményük szerint a válság hatására az ügyfelek jelentős része egyre költségérzékenyebb, ezért felfigyelnek az alacsony költséggel járó konstrukciókra.

Az UniCredit Bank Bónusz számlája is az ingyenes kategóriába sorolható - vélik a pénzintézetnél. Mint elmondták, amennyiben az ügyfél számlájára havi 150 ezer forint jóváírás érkezik, akkor a számlavezetés díjmentes, mert annak költségeit utólag visszatérítik. Felhívták a figyelmet arra is, hogy már havi 75 ezer forintos jóváírástól is csak 275 forint havonta a számlavezetési díj.

 

Havidíj nélküli számlacsomagok


A Budapest Bank véleménye szerint nem minden arany ami fénylik. Véleményük szerint bár jól hangzik a nulla forintos számlavezetés, azonban a számla költsége rögtön több ezer forintra nőhet, ha az egyik hónapban elmarad az előírt jóváírás mértéke - ami jóval több, mint az átlagjövedelem - teszik hozzá. A bank elemzőinek véleménye szerint a számlacsomagokat éppen ezért átlagos ügyfelekre kell szabni, és azokat a szolgáltatásokat kell ingyenesen nyújtani, amelyeket a szerződő fél valójában igénybe vesz. Így jelenleg nem ismernek olyan számlacsomagot a bank szakértői Magyarországon, ami valójában nulla forint lenne, minden díjelem tekintetében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Takarékbank is azt látja, hogy az ügyfelek érdeklődését bár felkelti a nullás számlacsomag, ugyanakkor egyre óvatosabban közelítik meg, mivel az egyedi fogyasztói szokásaikhoz nem minden esetben igazodnak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20