18 °C Budapest

Gombamód szaporodnak a havidíj nélküli számlacsomagok

Pénzcentrum
2011. január 25. 09:02

A különböző hitelintézetek számlacsomagjait górcső alá véve jól megfigyelhető, hogy egyre több az alacsony számladíjas konstrukció. A kínálat áttekintése alapján az érzékelhető, hogy a többség az alacsony díjakkal a tehetősebbeknek és a korszerűbb csatornákat használóknak akar kedvezni - írja a Napi Gazdaság.

Múlt nyáron indította el a Raiffeisen Bank a Díjnullázó névre keresztelt számlacsomagját. A pénzintézet közlése szerint ennek köszönhetően, nagymértékben nőtt az új ügyfeleik száma és a meglévők közül is sokan pártoltak át a kedvező konstrukcióhoz. Véleményük szerint a válság hatására az ügyfelek jelentős része egyre költségérzékenyebb, ezért felfigyelnek az alacsony költséggel járó konstrukciókra.

Az UniCredit Bank Bónusz számlája is az ingyenes kategóriába sorolható - vélik a pénzintézetnél. Mint elmondták, amennyiben az ügyfél számlájára havi 150 ezer forint jóváírás érkezik, akkor a számlavezetés díjmentes, mert annak költségeit utólag visszatérítik. Felhívták a figyelmet arra is, hogy már havi 75 ezer forintos jóváírástól is csak 275 forint havonta a számlavezetési díj.

 

Havidíj nélküli számlacsomagok


A Budapest Bank véleménye szerint nem minden arany ami fénylik. Véleményük szerint bár jól hangzik a nulla forintos számlavezetés, azonban a számla költsége rögtön több ezer forintra nőhet, ha az egyik hónapban elmarad az előírt jóváírás mértéke - ami jóval több, mint az átlagjövedelem - teszik hozzá. A bank elemzőinek véleménye szerint a számlacsomagokat éppen ezért átlagos ügyfelekre kell szabni, és azokat a szolgáltatásokat kell ingyenesen nyújtani, amelyeket a szerződő fél valójában igénybe vesz. Így jelenleg nem ismernek olyan számlacsomagot a bank szakértői Magyarországon, ami valójában nulla forint lenne, minden díjelem tekintetében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Takarékbank is azt látja, hogy az ügyfelek érdeklődését bár felkelti a nullás számlacsomag, ugyanakkor egyre óvatosabban közelítik meg, mivel az egyedi fogyasztói szokásaikhoz nem minden esetben igazodnak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?