Az OTP Bank elengedte számos iszaphiteles ügyfél hiteltartozását

2010. december 21. 11:02

OTP Bank Személyesen tárgyalt a legnagyobb hazai hitelintézet külön e célra felkészített szakértői munkacsoportja a vörösiszap-katasztrófa által érintett, hitellel rendelkező ügyfeleivel az elmúlt két hét során. Az OTP Bank személyre szabott segítséget ajánlott a súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyfeleinek a térségben.

A katasztrófavédelemtől és a helyi polgármesteri hivataloktól kapott, az ingatlanok katasztrófával való érintettségének mértékére vonatkozó tájékoztatás alapján határozta meg a hitelintézet a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek részére ajánlott, az Adósvédelmi Programot kiegészítő megoldásokat.

A legsúlyosabban érintett, lakás- és szabad felhasználású jelzálog típusú, valamint ingatlanfedezet nélküli fogyasztási hitellel rendelkező ügyfelekkel folytatott tárgyalás eredményeként az OTP Bank közel 40, kivételesen nehéz helyzetben lévő ügyfél esetében eltekint hiteladósságának visszafizetésétől, míg további közel 50 súlyosan érintett ügyfél helyett a bank fizeti a havi törlesztőrészletet február végéig.

Az OTP Bank korábban első lépésként a katasztrófát követően eltekintett az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei 2010. novemberi törlesztőrészletének megfizetésétől. Ezen felül hátralékos tartozás miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel 2011. február 28-ig.

Az OTP Bank a társadalomért felelős vállalatként a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken élő ügyfeleivel továbbra is együttműködik annak érdekében, hogy adósvédelmi eszköztárával megoldást nyújtson a hiteltörlesztési problémákra. A hitelintézet korábban 100 millió forintot utalt át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Raiffeisen Bank 20 millió forint adománnyal segíti a vörösiszap-katasztrófa áldozatait Devecseren

A Raiffeisen Bank fejenként egymillió forintos adományt ad minden olyan jelzáloghiteles lakossági ügyfelének, akinek a fedezetül felajánlott ingatlanja a vörösiszap-katasztrófában érintett Devecseren található.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?