27 °C Budapest

Frankhitel könny(ítés)ek: nesze semmi, fogd meg jól

Pénzcentrum
2010. augusztus 23. 04:42

Az elmúlt időszakban egyre több, jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező és a devizahitelezésben korábban aktív szerepet vállaló hitelintézet tett különböző lépéseket a devizahiteles ügyfelek terheinek könnyítésére. Ezekkel az intézkedésekkel nem csak az ügyfelek által fizetendő részleteket csökkentik, hanem a hitelportfolió romását is lassítják.

Az OTP Bank június elsejétől az ingatlanfedezetű svájci frank és japán jen alapú hitelek állományát érintő kamatcsökkentést hajtott végre. A svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékpontos, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékpontos volt a kamatcsökkentés. Az intézkedések a bank kalkulációi szerint körülbelül 10 forinttal mérséklik az árfolyamgyengülést a svájci frank és a japán jen hitelek törlesztő részleteiben.

Jó hír az OTP hiteleseinek! Ismét kamatot csökkent a bank

Az Erste Bank 5 forint árfolyamkedvezményt nyújt a svájci frankban eladósodott lakossági ügyfeleinek. Emellett a pénzintézet a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit.

Könnyítések frankhiteleseknek: az Erste is lépett

Hitelkamatot csökkent az Erste Bank

A K&H Bank 2010. június 1-től visszavonásig a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra átváltását a MNB középárfolyamán biztosítja az adósoknak, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan - nem csökken 175 forint alá. Az ügyfelek szerint ez a "nesze semmi, fogd meg jól" intézkedés csak keveseken segít, mivel országosan is elenyésző a devizahitelüket forintra váltók száma.

Frankhitelek átváltása: 175-ös árfolyam felett a K&H ennyivel tud segíteni

Az FHB Bank október 6-val bezárólag maximum 205 forintos kedvezményes törlesztési árfolyamon számolja el a svájci frank alapú jelzáloghitelek esedékes törlesztő részletét, ha a svájci frank ettől erősebben állna. A kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazását akkor függesztik fel, ha a jegybank svájci frank középárfolyam jegyzése a megelőző 30 nap átlagában meghaladja a 215 forintot.

Így könnyít a frankhitelesek terhén az FHB

Az UniCredit Bank 2010. július 15-étől a svájci frank alapú hiteleknél - a szerződésekben szereplő deviza eladási árfolyam helyett - az UniCredit magánszemélyekre vonatkozó deviza-középárfolyamát alkalmazza a havi rendszeres törlesztő részlet meghatározásánál. Ez a jelenlegi árfolyamszintek mellett egy 400 svájci frankos törlesztő esetén havi 2000-2400 ezer forintos megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A könnyítést a magánszemélyeknek nyújtott frank alapú jelzáloghitelek (lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek) és a személyi kölcsönök esetében az UniCredit legalább 2010. október 31-éig fenntartja.

Frankhitelek: könnyít az UniCredit is

A Raiffeisen Bank első lépésben a devizában felvett hitelek forintra történő átváltásakor elengedte az ügyfeleknek a hitelbírálati díjat és az előtörlesztési díjat, majd visszamenőleges hatállyal a 2010. július 1-jétől 2010. szeptember 31-ig terjedő időszakra a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára 12%-os kamat-visszatérítést biztosít. A kedvezmény az ügyfelek számára a törlesztés devizanemében kerül jóváírásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Átmeneti jelleggel a jegybank által jegyzett középárfolyamon törleszthetik esedékes havi részleteiket az MKB Bank azon svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfelei, akik szerződésszerűen teljesítik a havi kötelezettségeiket. Az akciós jellegű, legfeljebb ez év végéig tartó árfolyamengedmény mindaddig érvényes, míg a svájci frank legalább öt egymást követő munkanapon keresztül nem lesz olcsóbb 175 forintnál.

A PSZÁF ötletével segít frankhiteleseinek az MKB

A Budapest Bank a hitelüket rendben törlesztőknek 60 bázisponttal csökkentette a svájci frank alapú és 100 bázisponttal forint alapú jelzáloghiteleinek kamatát.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A CIB Bank a fizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki, közülük legtöbben a CIB Megoldás Hitelt választották. A bank közlése szerint eddig több mint 10 ezer ügyfelük hitelét ütemezték át. A CIB Bank a 2008-as jelentős árfolyam emelkedést követően lehetővé tette a svájci frank alapú devizahitelek átváltását euróra, kedvezményes árfolyam alkalmazása mellett a CIB Megoldás Hitel keretén belül.

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

A hitel konstrukció révén a havi fizetési kötelezettség megfizetésére a bank 1, 2, vagy 3 éves könnyített időszakot biztosít, amely alatt az eredeti részletnek csak 75, 50 vagy csupán 25%-át kell teljesíteni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 4. 06:26
“Miért nem megy napjainkban még feljebb az arany, ilyen inflációs környezetben?” Az aran...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?