11 °C Budapest

Könnyítések frankhiteleseknek: az Erste is lépett

2010. július 8. 16:55

Öt forint árfolyamkedvezményt nyújt a mindenkori esedékességi napon érvényes törlesztési árfolyamból összes svájci frankban eladósodott lakossági ügyfelének az Erste Bank Hungary Nyrt. július 15-től. Az árfolyamkedvezmény mellett a pénzintézet most a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit a számukra kidolgozott mentőcsomag igénybe vételekor.

Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a svájci frank utóbbi időben tapasztalt rendkívüli erősödése tartósan nehéz helyzet elé állíthatott több frankban eladósodott ügyfelet. Ezért döntött úgy a bank, hogy a havi törlesztési nehézségek megkönnyítése érdekében öt forint árfolyamkedvezményt biztosít a lakossági svájci frank alapú jelzálog- vagy személyi kölcsönnel rendelkező ügyfeleinek.

A mindenkori esedékességi napon érvényes törlesztési (számlakonverziós eladási) árfolyam-kedvezmény mellett a bank most szerződésmódosítási díj felszámítása nélkül teszi lehetővé nehéz helyzetbe került hiteles ügyfelei számára, hogy a részükre kialakított banki mentőcsomagokat (hitelbiztosítás, futamidő hosszabbítás, törlesztés szüneteltetés, stb.) igénybe vegyék. A könnyítések előre láthatóan három hónapig vannak érvényben.

Sztanó Imre kiemelte: az Erste Bank Hungary Nyrt. az elsők között vezetett be könnyítéseket nehéz helyzetbe került ügyfelei megsegítésére a válság kirobbanása után, és idén tavasszal több lépcsőben is csökkentette meglévő CHF alapú jelzáloghiteleinek kamatát. A csökkentés mértéke terméktípustól függően 0,3 illetve 0,8% volt, és azzal a lépéssel az Erste CHF alapú lakossági jelzáloghiteleinek kamata már tavasszal a pénzügyi válság kiteljesedése előtti szintre csökkent vissza.

Az időközben megjelent jogszabály-tervezet és a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott érdemi információk alapján az Erste Bank Hungary Nyrt. továbbra is nyújt deviza alapú, részben vagy egészben ingatlanra alapított jelzáloggal fedezett hiteleket mikrovállalkozásoknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A folyamatban lévő lakossági ügyleteknél azokban az esetekben, ahol már döntés született a hitelről, ott a döntésnek megfelelően továbbra is devizában nyújtja a kölcsönt a bank, amennyiben a szerződéskötésre a jogszabály hatályba lépéséig sor kerül. Azon deviza lakossági kölcsönigények esetében, melyekre vonatkozó kérelmet a bank 2010. július 1. előtt már befogadta, de a hitelügylet kapcsán még nem született döntés, ott már forintban fog történni a hitelbírálat és pozitív döntés után kizárólag forintban bocsájtja az ügyfél rendelkezésére a kölcsönt a bank.

Az Erste Bank Hungary lakossági ügyletek esetében 2010. július 1-jétől nem fogad be forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelre vonatkozó új hiteligényt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem