23 °C Budapest

Egymillió OTP-s bankol a neten

2010. június 17. 10:10

A lakosság körében egyre többen kezelik pénzügyeiket az interneten keresztül. A trendet a legnagyobb magyarországi bank online bankoló ügyfeleinek száma is követi: 4 év alatt megduplázódott a szerződött ügyfelek száma, míg a pénzmozgást generáló tranzakciók 2,5-szeresére nőttek.

A Magyar Nemzeti Bank kimutatása alapján az elmúlt egy év alatt 30%-kal növekedett a magyarországi belföldi online tranzakciók értéke. Ez a tendencia is jelzi, a bankhasználók egyre jobban bíznak az elektronikus banki szolgáltatásokban. "Az OTP internetbankja négy év alatt megduplázta ügyfelei számát: a 2006. évi 500 ezres szerződésszámhoz képest az elmúlt napokban már az egymilliomodik ügyfelünk igényelt online banki elérést" - közölte Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetője.

Ez azt jelenti, hogy a körülbelül 2,5 millió hazai online bankoló 40 százaléka az OTP Bank virtuális felületét használja. 2010-ben a hitelintézetnél az aktív internetbanki tranzakciók száma átlagban elérte a havi másfél milliót, amely közel 2,5-szerese a 2006. évi átlagos havi értéknek.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az ügyfelek nagy része az 5 legnépszerűbb banki alapműveletre használja az online felületet, az OTP Banknál elérhető több mint 100 funkció közül. A legnépszerűbb tranzakció - a lekérdezéseken túlmenően - az eseti forintátutalás, a mobilfeltöltés és a betétlekötés. Ezeken túl kedvelt tranzakciók a tőzsdei műveletek, az autópálya-matrica vásárlása, a lakossági ügyfelek körében a folyószámlahitel-keret igénylése, és a vállalati-vállalkozói körben a hiteles elektronikus kivonat lekérése is.

Az OTP online banki felhasználások alakulása(Forrás: OTP Bank)


"A piac, a technológia fejlődésével természetesen mi is igyekszünk lépést tartani, Magyarországon egyedülálló internetbanki funkciókat vezettünk be, amelyek segítségével ma már nem csak a hagyományos tranzakciók végezhetők online banki felületen. Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően a mobiltelefonon internetező ügyfeleink ma már egy könnyebben kezelhető felületen keresztül érhetik el internet bankunkat" - mondta Forrai Péter.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 19. 15:02
Először számol be egyszerre több platformon is élőben egy kiemelt eseményről a Sport TV.
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?