Egymillió OTP-s bankol a neten

2010. június 17. 10:10

A lakosság körében egyre többen kezelik pénzügyeiket az interneten keresztül. A trendet a legnagyobb magyarországi bank online bankoló ügyfeleinek száma is követi: 4 év alatt megduplázódott a szerződött ügyfelek száma, míg a pénzmozgást generáló tranzakciók 2,5-szeresére nőttek.

A Magyar Nemzeti Bank kimutatása alapján az elmúlt egy év alatt 30%-kal növekedett a magyarországi belföldi online tranzakciók értéke. Ez a tendencia is jelzi, a bankhasználók egyre jobban bíznak az elektronikus banki szolgáltatásokban. "Az OTP internetbankja négy év alatt megduplázta ügyfelei számát: a 2006. évi 500 ezres szerződésszámhoz képest az elmúlt napokban már az egymilliomodik ügyfelünk igényelt online banki elérést" - közölte Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetője.

Ez azt jelenti, hogy a körülbelül 2,5 millió hazai online bankoló 40 százaléka az OTP Bank virtuális felületét használja. 2010-ben a hitelintézetnél az aktív internetbanki tranzakciók száma átlagban elérte a havi másfél milliót, amely közel 2,5-szerese a 2006. évi átlagos havi értéknek.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az ügyfelek nagy része az 5 legnépszerűbb banki alapműveletre használja az online felületet, az OTP Banknál elérhető több mint 100 funkció közül. A legnépszerűbb tranzakció - a lekérdezéseken túlmenően - az eseti forintátutalás, a mobilfeltöltés és a betétlekötés. Ezeken túl kedvelt tranzakciók a tőzsdei műveletek, az autópálya-matrica vásárlása, a lakossági ügyfelek körében a folyószámlahitel-keret igénylése, és a vállalati-vállalkozói körben a hiteles elektronikus kivonat lekérése is.

Az OTP online banki felhasználások alakulása(Forrás: OTP Bank)


"A piac, a technológia fejlődésével természetesen mi is igyekszünk lépést tartani, Magyarországon egyedülálló internetbanki funkciókat vezettünk be, amelyek segítségével ma már nem csak a hagyományos tranzakciók végezhetők online banki felületen. Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően a mobiltelefonon internetező ügyfeleink ma már egy könnyebben kezelhető felületen keresztül érhetik el internet bankunkat" - mondta Forrai Péter.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20