25 °C Budapest

Sárga csekk helyett akár bankkártyával is fizetheted adódat

2010. május 14. 15:02

A személyi jövedelemadó megfizetésére három különböző módon történhet, melyek közül kettő az adózó számára költségmentes, a harmadik pedig kényelmes, azonban némi bankköltséggel járhat.

Nem csak az adóbevallások benyújtásának, hanem az adó megfizetésének is május 20-a a határideje. Az adózók háromféleképpen tehetnek eleget szja fizetési kötelezettségüknek. Választhatják az APEH által a bevallási egységcsomagban megküldött sárga csekket (postai készpénzátutalási megbízást). Ebben az esetben a csekken szereplő előre kitöltött adatokat ellenőrizni kell, majd ki kell tölteni a bevallásban is szereplő befizetési kötelezettség összegéről.

Az adóbevallásról: Figyelem! Már csak egy hét maradt hátra - Jön az év legfontosabb határideje

Amennyiben az adózó nem kapott volna egységcsomagot, vagy olyan befizetése is van, melyhez nem kapott csekket az APEH-től, a hivatal ügyfélszolgálatain juthat hozzá. Az ország 60 APEH Ügyfélszolgálatán közvetlenül is, bankkártyával fizethető az adókötelezettség. Mindkét fizetési mód költségmentes az adózók számára. Bankkártyás fizetés esetén a befizetési igazolást az APEH ügyfélszolgálata állítja ki az adózó számára. A bankkártya-terminállal rendelkező ügyfélszolgálatok címei a következő táblázatban olvashatók:


A banki átutalás a harmadik lehetőség az adó megfizetésére. Ez akár netbankon keresztül sorban állás nélkül otthonról is elvégezhető. A kényelemért cserébe a bankunk által felszámított utalási költséget kell fizetni. Az személyi jövedelemadót a következő APEH-számlára lehet utalni: APEH Személyi jövedelemadó beszedési számla, 10032000-06056353. Adónem kód: 103. Az utalás közleményében az adóazonosító számot fel kell tüntetni. A különböző adók és járulékok beszedési számláinak listája erre a linkre kattintva érhető el az APEH honlapjáról.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?