Hihetetlen ütemben nő a netbankolók száma

2010. június 3. 10:04

Rekord ütemben növekszik a hazai netbankolók száma: az elmúlt egy évben számos banknál kétszámjegyű volt a növekedés. Lassan azonban telítődő piaccal kell számolniuk a pénzintézeteknek - írja a Világgazdaság.

A megkérdezett hazai bankok mindegyike arról számolt be, hogy továbbra is gyors ütemben növekszik internetbanki ügyfeleik száma, és a trend folytatódására számítanak.

A GKIeNET-T-Home-T-Mobile adatai szerint a múlt év végén több, mint 2,4 millió lakossági és több, mint 350 ezer vállalati ügyfélnek volt internetbanki szerződése hazai bankoknál. Előbbi egy év alatt 21, utóbbi 13 százalékos emelkedést mutatott.

A mobilbanki szolgáltatások is felfutóban vannak: az ügyfelek száma meghaladta a 3 milliót, 10 százalékos növekedés mellett.

Rekord szintű bővülés volt megfigyelhető azonban a kizárólag internetes vásárlásra használható webkártyáknál: év végén több, mint 280 ezret használtak a piacon, ami 40 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Raiffeisen Banknál számlát nyitók automatikusan internetbanki ügyfelekké is válnak, amennyiben aktiválják a szerződést. A banknál úgy gondolják, hogy az európai trendeknek megfelelően itthon is egyre szívesebben használják majd az emberek a világhálót vásárlásra.

Az OTP Banknál is hasonlóan vélekednek, ugyanakkor a piac fokozatos telítődésével is számolnak a jövőben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A netbankot az ügyfelek elsősorban azonnali forintátutalásra, sárga csekk befizetésre, mobiltelefon-feltöltésre, illetve deviza-átutalásra használják, emellett a számlaegyenleg lekérdezés is gyakori tranzakció.

Mindeközben a bankok folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásokat, a CIB Bank például bevezette a gépjármű-biztosítás meg- és átkötésének lehetőségét, valamint az elektronikus számlakezelés szolgáltatást a Díjnettel együttműködésben.

Az MKB Banknál a lakossági ügyfelek számára próbálják tervezhetőbbé tenni költéseiket, így egy áttekintő képet adnak az ügyfélnek havi költéseiről korábbi tranzakciói alapján.

Az OTP Banknál az internetbanki felületet optimalizálták iPhonera.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22