24 °C Budapest

Kamatot csökkentett a Fundamenta

2010. április 1. 11:32

A piaci folyamatokkal összhangban a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. csökkentette lakáscélú áthidaló és azonnali áthidaló kölcsönei kamatát április 1-jével. A 2010. április 1-től befogadott hitelkérelmek esetében a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. csökkentette az áthidaló és az azonnali áthidaló kölcsönök kamatlábait. A döntést a Társaság a piaci folyamatokkal összhangban hozta meg.

A Társaság az ingatlanfedezet mellett nyújtott áthidaló kölcsön esetében 7,9%-ra csökkentette a kamatlábat 8,5%-ról. (Az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök esetében nem változott a kamatláb.) Az ingatlanfedezet mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönök kamatlábát pedig a korábbi 11%-ról 10,5%-ra mérsékelte a Fundamenta-Lakáskassza.

Az előzmény-szerződéshez kapcsolódó követő szerződéshez tartozó hitelkérelem esetében az ingatlanfedezetes azonnali áthidaló kölcsön kamatát 10,5%-ról 9,9%-ra csökkentette a Társaság.

Előzmény-szerződéshez kapcsolódó követő szerződés: a lejáró lakásszámla szerződés után folytatólagosan megkötött új lakásszámla szerződés.

Áthidaló kölcsön (ÁK): olyan lakáscélú kölcsön, amelyet a lakás-takarékpénztár kizárólag lakás-előtakarékoskodóknak, ill. a kedvezményezettnek nyújthat lakáscélú felhasználásra, amennyiben a lakás-előtakarékoskodó a szerződéses összegnek legalább 25 %-át már megtakarította, és a megtakarítási ideje elérte a 2 évet.

Azonnali áthidaló kölcsön (AÁK): a lakás-takarékpénztár a betétszerződésnek abban a korai szakaszában is nyújthat hitelt, amikor a szerződés még az áthidaló kölcsön minimális feltételeit nem éri el. Az azonnali áthidaló kölcsön feltételeit a lakás-takarékpénztár időszakonként állapítja meg.

A társaság új tarifa szerinti, normál lakás-takarékpénztári kölcsönének kamatlába továbbra is 3,9%, míg a régi tarifa szerint kötött szerződéseknél 6%.

Folyamatosan csökkenő hitelterhek

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁK és az AÁK közös jellemzője, hogy a futamidő előrehaladtával csökken a kamatláb.

Amennyiben a Fundamenta ügyfele azonnali áthidaló kölcsönt igényel például 9,9%-os kamattal és rendben fizeti a kamattörlesztést, valamint a megtakarításokat, ez esetben amint az ügyfél lakásszámla szerződése eléri a 25%-os megtakarítási arányt és a 2 éves futamidőt, úgy 7,9%-os kamatozású áthidaló kölcsönné alakul. A megtakarítási idő lejárta után pedig 3,9%-os (vagy a régi tarifa szerint 6%-os) normál lakás-takarékpénztári kölcsönné válik.

Ezzel a piacon egyedülálló, kiszámítható és csökkenő kamatpályát kínál a Fundamenta azon ügyfelei számára is, akik a megtakarítási idő lejárta előtt szeretnének pénzhez jutni lakáscéljaik gyorsabb megvalósítása érdekében.

A Társaság 2009. év végén 591 ezer betétszerződést kezelt, 1217 milliárd forint szerződéses összeg értékben. Az ügyfelek betétszámláján a kamatokkal és állami támogatással együtt több mint 203,4 milliárd forint gyűlt össze év végéig. A kiutalt szerződések szerződéses összege 183 milliárd forintra emelkedett. A 2009-es évben a Fundamenta-Lakáskassza több mint 8 ezer hitelügyet bírált el pozitívan, és a lakás-takarékpénztári lakáskölcsönt kérő ügyfelek 90,5%-ának beadványát bírálta el kedvezően és folyósított kölcsönt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 08:57
A csatorna szerint egy gyakornok betanítása közben porszem került a gépezetbe, ez volt az oka annak,...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?