Kamatot csökkent az OTP! Kik járnak jól?

Pénzcentrum
2009. november 11. 12:32

Az OTP Bank két lépésben összesen 1,5 százalékponttal csökkenti a társasházak, lakásszövetkezetek energiatakarékossági beruházásaihoz, illetve egyéb felújításaihoz igénybe vehető Thermo és Stílus hitelkonstrukciók kamatát. A jegybanki irányadó kamatráta legutóbbi változásait lekövető döntés értelmében 2010 januárjától 5 százalék alá csökken az ügyfelek által fizetendő éves kamat. A bank a jövőben egy átlátható szabályrendszer alapján, 60-90 napon belül érvényesíti az MNB-alapkamat változását ezen hitelek esetében.

A legnagyobb hazai hitelintézetnél azon társasházak, lakásszövetkezetek, amelyek nem rendelkeznek elegendő saját forrással energia-megtakarítást eredményező beruházásaikhoz, illetve külső vagy belső felújításaikhoz, már 500 ezer forinttól igényelhetik a legfeljebb 10 éves futamidejű Thermo vagy Stílus hitelt. Az iparosított technológiával épült lakóépületek korszerűsítéséhez az OTP Bank a Panel Plusz Hitelprogram keretében is nyújt kölcsönt. Mind a Thermo, mind a Panel Plusz hitel kapcsolódhat a panelprogram keretében megvalósuló társasházi felújításokhoz.

A Thermo és a Stílus társasházi hitelek kamatát az elmúlt időszak jegybanki kamatváltozásait követően két lépésben, összesen 1,5 százalékponttal csökkenti az OTP Bank. A Monetáris Tanács augusztusi és szeptemberi kamatdöntéseit 2009. november 9-én 1 százalékpontos csökkentéssel érvényesítette a hitelintézet, az októberi jegybanki alapkamat-változtatásnak megfelelő további 0,5 százalékpontos mérséklés pedig 2010. január 4-én lép hatályba.

Mindezen lépések eredményeként a jövő év elejétől, az állami kamattámogatással igénybe vehető Thermo és Stílus hitel ügyfelek által fizetendő éves kamata 4,95 százalékra csökken a futamidő első 5 évében. A bank döntött arról is, hogy a jövőben a jegybanki alapkamat változását szimmetrikus módon - azaz mind csökkentésnél, mind emelésnél ugyanazt a szabályt alkalmazva - 60-90 napon belül érvényesíti ezeknél a konstrukcióknál.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?