18 °C Budapest

Ötszörös különbségek bankszámla díjak között! Segítünk választani

2009. november 5. 05:33

Ötszörös eltérés is lehet! Legutóbbi számlacsomag körképünk óta számos banknál magasabb lakossági folyószámla-vezetési költségekkel találkozhatunk. A legtöbb helyen nem is a számlavezetési díjon, hanem inkább a különféle tranzakciós díjakon változtattak, melyek között meglehetősen nehéz eligazodni.

Aki megpróbált már eligazodni a bankok különböző lakossági számlacsomagjai, illetve az abban foglalt szolgáltatások díjai között, bizonyára rájött, hogy nem egyszerű a feladat. Aki a "legjobb bankszámlát" keresi, azt ki kell ábrándítanunk, ilyen kategória ugyanis nem létezik. Éppen ezért mi sem vállalkoztunk arra, hogy rangsoroljuk a banki ajánlatokat, helyette inkább magukat a pénzintézeteket kértük meg, hogy ajánljanak számunkra egy-egy csomagot.

Az ajánlatokat két általunk felvázolt ügyfél számára kértük be, akik átlagos fizetéssel rendelkeznek és teljesen hétköznapi tranzakciókat hajtanak végre. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 10 bank, 2009. október 29. - november 02. között szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Ötszörös eltérés is lehet!

Az általunk felvázolt A-ügyfél havi 100 000 forint jövedelemmel rendelkezik, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (15 ezer forint) és bankon kívül (20 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (20, illetve 10 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 5 ezer forintot.

A tíz bank ajánlata közül A-ügyfél számára - csakúgy, mint három hónappal ezelőtti körképünkkor - az MKB Bank nyújtja a legkedvezőbb ajánlatot, amely mindössze havi 350 forintba kerül. A legdrágább csomag, amit a Citibank ajánl, több mint ötször annyiba kerül, ami éves szinten 17 ezer forintos eltérést jelent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Citibank saját ajánlatánál hozzátette, hogy Citibank DUO díjcsomag esetén jóval kedvezőbb díjakkal számolhatnak az ügyfelek, melynek az a feltétele, hogy havonta kétszer 100 000 forintot utaljanak a számlára. Vagyis ha két, egy háztartásban élő 100 ezer forintos jövedelemmel rendelkező ügyfél együtt bankol, akkor számukra a csomag havi költsége mindössze 283 forint.

Mit, hol és mennyiért?

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 14:20
A harminc éves múltra visszatekintő NATPE több mint 400 vásárlót vár Budapestre idén júniusban a lin...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?