Az OTP is előre kifizeti a kamatot: koppintás vagy tökéletesítés?

Pénzcentrum
2009. november 2. 06:40

Mint arról március elején beszámoltunk a Raiffeisen Bank piacra dobta az előrekamatozó betétet, melynek szlogenje "Olyan, mintha a desszerttel kezdenénk a vacsorát!". Hasonló termékkel rukkolt elő az OTP Bank is, a ma debütáló KamatMOST betétlekötési akcióban forintot és eurót egyaránt elhelyezhetnek az ügyfelek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A KamatMOST forint- és euróbetét normál és extra módozatban is elérhető, a bevezető időszakban 4 hónapos betétlekötési akciót hirdetnek. Amikor a Raiffeisen Bank bevezette az előrekamatozó betétet, akkor a négy hónapos futamidőre vonatkozó akciós kamat az új betétekre, a 3 és a 6 hónapos kamatok a meglévő megtakarításokra vonatkoztak.

Korábban: Meglepő Raiffeisen akció: már a lekötés napján kifizetik a kamatot!

Az OTP az "extra" megjelöléssel különbözteti meg az új és a meglévő megtakarításokra vonatkozó kondíciókat. A KamatMOST Extra betétben folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni, ha az ügyfél az október 29-i megtakarítási állományát legalább 300 ezer forinttal vagy 600 euróval növeli. A nem extra betétlekötésnek nem feltétele a megtakarítási állomány növelése, a minimum leköthető összeg 200 ezer forint vagy 500 euró.

A kamat jóváírása a futamidő elején történik az ügyfél folyószámlájára, ami szabadon felhasználható. Betétfeltörés esetén nem fizet kamatot az OTP, hanem az előre kifizetett kamatot levonja a tőkéből. Az akciós lekötések küszöbös kamatozásúak (az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 4 hónapos akciós lekötött betétek a futamidő lejáratát követően a hirdetményben közzétett 3 hónapos nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatoznak tovább, a kamatot továbbra is előre fizetve.

Lekötési megbízást a fiókhálózatban, telefonon, illetve interneten keresztül lehet kezdeményezni. Lekötési megbízást munkanapon este 19 órát követően és hétvégén a következő banki munkanapra lehet adni. WAP és Aktív mobilBank szolgáltatásokon keresztül akciós betétlekötés nem indítható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?