Az OTP is előre kifizeti a kamatot: koppintás vagy tökéletesítés?

Pénzcentrum
2009. november 2. 06:40

Mint arról március elején beszámoltunk a Raiffeisen Bank piacra dobta az előrekamatozó betétet, melynek szlogenje "Olyan, mintha a desszerttel kezdenénk a vacsorát!". Hasonló termékkel rukkolt elő az OTP Bank is, a ma debütáló KamatMOST betétlekötési akcióban forintot és eurót egyaránt elhelyezhetnek az ügyfelek.

A KamatMOST forint- és euróbetét normál és extra módozatban is elérhető, a bevezető időszakban 4 hónapos betétlekötési akciót hirdetnek. Amikor a Raiffeisen Bank bevezette az előrekamatozó betétet, akkor a négy hónapos futamidőre vonatkozó akciós kamat az új betétekre, a 3 és a 6 hónapos kamatok a meglévő megtakarításokra vonatkoztak.

Korábban: Meglepő Raiffeisen akció: már a lekötés napján kifizetik a kamatot!

Az OTP az "extra" megjelöléssel különbözteti meg az új és a meglévő megtakarításokra vonatkozó kondíciókat. A KamatMOST Extra betétben folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni, ha az ügyfél az október 29-i megtakarítási állományát legalább 300 ezer forinttal vagy 600 euróval növeli. A nem extra betétlekötésnek nem feltétele a megtakarítási állomány növelése, a minimum leköthető összeg 200 ezer forint vagy 500 euró.

A kamat jóváírása a futamidő elején történik az ügyfél folyószámlájára, ami szabadon felhasználható. Betétfeltörés esetén nem fizet kamatot az OTP, hanem az előre kifizetett kamatot levonja a tőkéből. Az akciós lekötések küszöbös kamatozásúak (az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 4 hónapos akciós lekötött betétek a futamidő lejáratát követően a hirdetményben közzétett 3 hónapos nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatoznak tovább, a kamatot továbbra is előre fizetve.

Lekötési megbízást a fiókhálózatban, telefonon, illetve interneten keresztül lehet kezdeményezni. Lekötési megbízást munkanapon este 19 órát követően és hétvégén a következő banki munkanapra lehet adni. WAP és Aktív mobilBank szolgáltatásokon keresztül akciós betétlekötés nem indítható.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?