A Provident csatlakozik a banki Magatartási Kódexhez

2009. október 14. 13:32

A Provident, a nem banki tulajdonú pénzügyi vállalkozások közül az elsők között csatlakozik a banki Magatartási Kódexhez. A vállalat azért döntött az aláírás mellett, mert a felelős hitelezés egyik legfontosabb elemének az átlátható működést és ügyféltájékoztatást tartja.

A Provident Pénzügyi Zrt. kiemelten fontosnak tartja az átlátható és teljes körű ügyféltájékoztatást. Ennek egyik fontos elemeként Magyarországon elsőként, önként dolgozott ki saját Ügyfélkódexet, amely a brit pénzügyi felügyelet szigorú normáin alapul. Ezért döntött a Provident a Magatartási Kódex aláírása mellett is, amely a lakosság részére hitelt nyújtó pénzintézetek ügyfélkezeléséről, magatartásáról szól.

Fontos kiemelni, hogy a Magatartási Kódex legkényesebb pontjai nem érintik a vállalat termékeit. A Provident ugyanis nem jegyez be jelzálogot ingatlanokra, nem nyújt devizahiteleket, és nem módosítja a szerződéseket sem a futamidő alatt - a cég forint hiteleket nyújt, fix törlesztőrészlettel, amit éppen ezért nem érint az árfolyamok esetleges változása sem.

Vallott a Provident! Nekik is betett a válság

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?