A Providentesek 97 %-ának nem kell a THM-könnyítés

Pénzcentrum
2009. augusztus 18. 06:20

A kényelemnek ára van A gyorskölcsönre szoruló ügyfelek gyakorlatilag figyelmen kívül hagyják azt a nem elhanyagolható tényt, hogy amennyiben nem készpénzben, hanem banki átutalással teljesítik a heti részleteket, akkor kevesebb, mint a felére csökkenthetik a brutális THM-et. Kérdés, hogy ezek az ügyfelek a maguk ellenségei, vagy a tájékoztatás során elmegy a fülük mellett ez a tehercsökkentő lehetőség.

A termék bevezetését követően a Pénzcentrum összehasonlította az új Providentet a hasonló összegű banki személyi kölcsönökkel. Az eredmény ITT tekinthető meg, ugyanakkor le kell szögezni, hogy a 200 ezer forint egy évre a bankok szerint sem tartozik a legtipikusabb személyi kölcsön igények közé.

A készpénzes törlesztést választó ügyfelek 35 %-os kamatterhe az otthoni szerződéskötési díjjal, az adminisztrációs díjjal és az otthoni szolgáltatás díjával kiegészülve egészen 278 %-ig tornásszák fel a teljes hiteldíj mutatót (100 ezer forintos kölcsönösszeg és 60 hetes futamidő esetén). Ugyanakkor egyetlen bankszámlával és az átutalásos törlesztéssel máris kiküszöbölhetővé válna a legköltségesebb tétel, az otthoni szolgáltatás díja.

A banki átutalással történő törlesztés esetén 38,29 %-os kamatot számítanak fel, ehhez jön még az otthoni szerződéskötési díj és az adminisztrációs díj, de kiesik az otthoni szolgáltatás díja, így a THM bár még mindig három számjegyű, de 114 %-ra csökken.

A heti törlesztőrészlet az első esetben 3 300 forint, az utóbbinál 2 520 forint, ami nem első ránézésre nem tűnhet soknak az igénylés során, de a 780 forintos különbség 60 hét alatt közel 50 ezerre duzzad. Figyelembe véve, hogy létezik ma Magyarországon ingyenes számlavezetéssel és ingyenes átutalási költséggel kínált bankszámlacsomag, a fenti összeg gyakorlatilag az eladósodottságot mélyítő, ablakon kidobott pénz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tálcán kínált lehetőségek ellenére az új igénylők közül mindössze 3 % választja az olcsóbb, banki átutalásos törlesztést, 97 % inkább megfizeti a két és félszeres THM mellett kínált készpénzes törlesztéssel járó otthoni szolgáltatás kényelmét.

Hány Providentes van jelenleg? Hová tűnt 85 ezer ügyfél?

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm