4 °C Budapest

Vallott a Provident! Nekik is betett a válság

Pénzcentrum
2009. október 12. 05:40

Új marketing kommunikációs eszközöket alkalmaznak Az elmúlt években kétes hírnévre tett szert a magyar hitelezési piacon a Provident. A terméket csak futólag megismerő nagyhangú ellenzők már tüntetéseket is szerveztek, miközben a belső felmérések szerint az aktív ügyfelek döntő többsége elégedett a pénzügyi szolgáltatóval. A cég kommunikációja a lakossági pénzügyi tudatosság fejlesztésének irányába mozdult el, amit edukációs spotokkal és kevésbé a készpénzre fókuszáló reklámokkal támasztanak alá. A Pénzcentrum ennek kapcsán kérdezte Mikola Gergelyt, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatóját.

Pénzcentrum: Hogyan változott a cégük kommunikációja az elmúlt hónapokban?

Mikola Gergely: Az elmúlt fél évben a marketing kommunikációs eszközök más típusú alkalmazása felé nyitottunk, ami az eddigi visszajelzések szerint sikeresnek nevezhető. A korábbi reklámok direkt üzenete a készpénz átvétele volt, az utóbbi hónapokban edukációs spot-okkal és új típusú reklámokkal jelentkeztünk. Az új üzenetünk, a "ha csak egy kicsi hiányzik" azt mutatja meg, hogy itt egy lehetőség, amely segíthet rövid távon megoldani egy helyzetet vagy megvalósítani a terveidet.

Pénzcentrum: A termék egy olyan környezetből érkezett, ahol hazánkkal szemben az emberek hetente kapnak fizetést. Megfigyelhető-e az ügyfelek törlesztési magatartásában valamilyen ciklikusság (a hó elején még fizetnek, de a hónap vége felé nagyobb teher a törlesztés)?

Mikola Gergely:
Bár sokan vannak, akik havonta kapnak fizetést, a munkaerőpiacon számos olyan foglalkozás van, ahol a munkavállalók naponta, vagy hetente jutnak hozzá a járandóságaikhoz. Gondoljunk csak a fodrászokra, a szolgáltató- és az építőiparban dolgozókra vagy éppen a vállalkozókra. Emiatt általánosságban nem jelenthető ki, hogy az ügyfeleknek a hónap végére elfogy a pénzük és nehezebben tudnak törleszteni. A heti fizetés másik oka a családi költségvetés összeállításakor sokan könnyebben tudnak egy hétre előre tervezni, amiben segítségükre lehet a csaladikasszasikerek.hu oldalon elérhető kalkulátorunk.

Pénzcentrum: Mi a véleményük a banki etikai kódexről?

Mikola Gergely: A banki etikai kódexszel kapcsolatban meg kell említeni, hogy a Provident soha nem módosította egyoldalúan az ügyfelek szerződéseit, nem kezdeményezett árverezést és nem folyósított jelzálog vagy deviza alapon. Ezek alapján véleményünk szerint számos pontban nem relevánsak ránk az abban foglaltak, de az irányelvekről szóló anyagot alaposan elolvastuk, az aláírásról hamarosan döntünk.

Pénzcentrum: Vannak-e a heti törlesztésnek előnyei?

Mikola Gergely: Jelenleg körülbelül 225 ezer ügyfelünk van, akik közül 96-97 % választotta az otthoni szolgáltatást. Éves szinten több millió ügyfél-képviselő találkozó történik, így előbb látjuk az esetleges problémákat és hatékonyabbak lehetünk azok megoldása során. A fizetési nehézségekre sokkal hamarabb fény derül, mint például egy havi törlesztésű személyi kölcsönnél, vagy jelzáloghitelnél.

Kevesebb igénylés, több elutasítás

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 26. 13:05
Az intézményi és nagy összegű lakossági betétekre érvényes kamatplafon 2022. november 22-én lépett é...
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16