Vallott a Provident! Nekik is betett a válság

Pénzcentrum
2009. október 12. 05:40

Új marketing kommunikációs eszközöket alkalmaznak Az elmúlt években kétes hírnévre tett szert a magyar hitelezési piacon a Provident. A terméket csak futólag megismerő nagyhangú ellenzők már tüntetéseket is szerveztek, miközben a belső felmérések szerint az aktív ügyfelek döntő többsége elégedett a pénzügyi szolgáltatóval. A cég kommunikációja a lakossági pénzügyi tudatosság fejlesztésének irányába mozdult el, amit edukációs spotokkal és kevésbé a készpénzre fókuszáló reklámokkal támasztanak alá. A Pénzcentrum ennek kapcsán kérdezte Mikola Gergelyt, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatóját.

Pénzcentrum: Hogyan változott a cégük kommunikációja az elmúlt hónapokban?

Mikola Gergely: Az elmúlt fél évben a marketing kommunikációs eszközök más típusú alkalmazása felé nyitottunk, ami az eddigi visszajelzések szerint sikeresnek nevezhető. A korábbi reklámok direkt üzenete a készpénz átvétele volt, az utóbbi hónapokban edukációs spot-okkal és új típusú reklámokkal jelentkeztünk. Az új üzenetünk, a "ha csak egy kicsi hiányzik" azt mutatja meg, hogy itt egy lehetőség, amely segíthet rövid távon megoldani egy helyzetet vagy megvalósítani a terveidet.

Pénzcentrum: A termék egy olyan környezetből érkezett, ahol hazánkkal szemben az emberek hetente kapnak fizetést. Megfigyelhető-e az ügyfelek törlesztési magatartásában valamilyen ciklikusság (a hó elején még fizetnek, de a hónap vége felé nagyobb teher a törlesztés)?

Mikola Gergely:
Bár sokan vannak, akik havonta kapnak fizetést, a munkaerőpiacon számos olyan foglalkozás van, ahol a munkavállalók naponta, vagy hetente jutnak hozzá a járandóságaikhoz. Gondoljunk csak a fodrászokra, a szolgáltató- és az építőiparban dolgozókra vagy éppen a vállalkozókra. Emiatt általánosságban nem jelenthető ki, hogy az ügyfeleknek a hónap végére elfogy a pénzük és nehezebben tudnak törleszteni. A heti fizetés másik oka a családi költségvetés összeállításakor sokan könnyebben tudnak egy hétre előre tervezni, amiben segítségükre lehet a csaladikasszasikerek.hu oldalon elérhető kalkulátorunk.

Pénzcentrum: Mi a véleményük a banki etikai kódexről?

Mikola Gergely: A banki etikai kódexszel kapcsolatban meg kell említeni, hogy a Provident soha nem módosította egyoldalúan az ügyfelek szerződéseit, nem kezdeményezett árverezést és nem folyósított jelzálog vagy deviza alapon. Ezek alapján véleményünk szerint számos pontban nem relevánsak ránk az abban foglaltak, de az irányelvekről szóló anyagot alaposan elolvastuk, az aláírásról hamarosan döntünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénzcentrum: Vannak-e a heti törlesztésnek előnyei?

Mikola Gergely: Jelenleg körülbelül 225 ezer ügyfelünk van, akik közül 96-97 % választotta az otthoni szolgáltatást. Éves szinten több millió ügyfél-képviselő találkozó történik, így előbb látjuk az esetleges problémákat és hatékonyabbak lehetünk azok megoldása során. A fizetési nehézségekre sokkal hamarabb fény derül, mint például egy havi törlesztésű személyi kölcsönnél, vagy jelzáloghitelnél.

Kevesebb igénylés, több elutasítás

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 21. 18:52
A Fővárosi Törvényszék 2024. február 21-én tartott nyilvános ülésén helyben hagyta a Budapesti II. é...
Bankmonitor  |  2024. február 21. 16:30
A Revolut piacra dobta legújabb, saját fejlesztésű megtakarítási termékét, amely elsőként Magyarorsz...
Kiszámoló  |  2024. február 21. 13:16
Elindult az Újtarifa oldal, rajta a márciustól elérhető megyei, országos havi bérletek és napijegyek...
Holdblog  |  2024. február 21. 06:57
A kérdés persze nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetlege...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem