11 °C Budapest

A magyar Provident igazgató nemzetközi sikere

2009. szeptember 11. 08:17

Mikola Gergely, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke - és a Provident kommunikációs igazgatója - szeptembertől az Európai Brit Kamarák Szövetségének (COBCOE) vezetőségében is tisztséget kapott, első magyarként ilyen pozícióban.

A COBCOE a kontinentális Európában működő brit kereskedelmi kamarák ernyőszervezete. A jelenleg 30 tagot számláló csúcskamara fő célja, hogy az adott országban tevékenykedő üzleti közösség működési feltételeinek javulásához hozzájáruljon, partneri viszonyban az adott ország döntéshozóival és cégeivel.


Mikola Gergely

A nemzetközi megbízatás keretében Mikola Gergely elsődleges feladata lesz az európai szervezetben a magyarországi eredmények és tapasztalatok nyomán a kisebb kamarákat segíteni a működés fejlesztésében. Tervei között szerepel egy mentorrendszer kialakítása a kisebb méretű európai brit kereskedelmi kamarák számára, a helyi gazdasági és társadalmi funkciójuk megerősítésére.

Mikola Gergely az idén második éve vezeti a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarát (BCCH). Nemzetközi kinevezése részben annak a ténynek is köszönhető, hogy a magyarországi Kamara az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően jó eredményeket ért el.

"A Kamara hazai vezetése és tanácsa komoly erőfeszítéseinek eredményeképp a válság hatásai ellenére sikeres évet zártunk tavaly, méghozzá az eddigi legsikeresebbet - mondta el a kinevezés kapcsán Mikola Gergely. "Büszke vagyok arra, hogy a Magyarországon a BCCH által elért eredményeket ebben a formában is elismerik. Azon fogok dolgozni, hogy ezeket a tapasztalatokat a lehető leghatékonyabban tudjam megosztani más európai brit kamarákkal, ezúton is hozzájárulva eredményességükhöz egy sok kihívással tarkított időszakban." - tette hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A frissen kinevezett vezető szerint a gazdasági kamaráknak hasonlóan kell gondolkodniuk és működniük, mint egy üzleti vállalkozásnak. Válság idején még fontosabb, hogy ezek a non-profit szervezetek minél inkább segíteni tudják tagvállalataikat. Ennek érdekében a hazai Kamaránál nagy előrelátással megtervezett networking eseményeket rendeznek, ezen kívül minden időszakban aktuális és hasznos információkkal igyekeznek tagjaikat ellátni. Ezen túlmenően a BCCH célja, hogy aktívan hozzájáruljon Magyarország mint jó befektetési célpont bemutatásához.

A BCCH a COBCOE tagjaként elsősorban a brit üzleti értékek elterjedéséért dolgozik Magyarországon: ezek többek között az átláthatóság, a versenyképesség, és a társadalmi felelősségvállalás. A jelenleg több mint 170 tagvállalatot számláló kamarát ismert multinacionális vállalatok, és más külföldi, vegyes és magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások alkotják. A Kamara aktív résztvevője a magyar gazdaság versenyképességének előmozdításáért dolgozó üzleti csoportoknak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem