16 °C Budapest

A magyar Provident igazgató nemzetközi sikere

2009. szeptember 11. 08:17

Mikola Gergely, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke - és a Provident kommunikációs igazgatója - szeptembertől az Európai Brit Kamarák Szövetségének (COBCOE) vezetőségében is tisztséget kapott, első magyarként ilyen pozícióban.

A COBCOE a kontinentális Európában működő brit kereskedelmi kamarák ernyőszervezete. A jelenleg 30 tagot számláló csúcskamara fő célja, hogy az adott országban tevékenykedő üzleti közösség működési feltételeinek javulásához hozzájáruljon, partneri viszonyban az adott ország döntéshozóival és cégeivel.


Mikola Gergely

A nemzetközi megbízatás keretében Mikola Gergely elsődleges feladata lesz az európai szervezetben a magyarországi eredmények és tapasztalatok nyomán a kisebb kamarákat segíteni a működés fejlesztésében. Tervei között szerepel egy mentorrendszer kialakítása a kisebb méretű európai brit kereskedelmi kamarák számára, a helyi gazdasági és társadalmi funkciójuk megerősítésére.

Mikola Gergely az idén második éve vezeti a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarát (BCCH). Nemzetközi kinevezése részben annak a ténynek is köszönhető, hogy a magyarországi Kamara az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően jó eredményeket ért el.

"A Kamara hazai vezetése és tanácsa komoly erőfeszítéseinek eredményeképp a válság hatásai ellenére sikeres évet zártunk tavaly, méghozzá az eddigi legsikeresebbet - mondta el a kinevezés kapcsán Mikola Gergely. "Büszke vagyok arra, hogy a Magyarországon a BCCH által elért eredményeket ebben a formában is elismerik. Azon fogok dolgozni, hogy ezeket a tapasztalatokat a lehető leghatékonyabban tudjam megosztani más európai brit kamarákkal, ezúton is hozzájárulva eredményességükhöz egy sok kihívással tarkított időszakban." - tette hozzá.

A frissen kinevezett vezető szerint a gazdasági kamaráknak hasonlóan kell gondolkodniuk és működniük, mint egy üzleti vállalkozásnak. Válság idején még fontosabb, hogy ezek a non-profit szervezetek minél inkább segíteni tudják tagvállalataikat. Ennek érdekében a hazai Kamaránál nagy előrelátással megtervezett networking eseményeket rendeznek, ezen kívül minden időszakban aktuális és hasznos információkkal igyekeznek tagjaikat ellátni. Ezen túlmenően a BCCH célja, hogy aktívan hozzájáruljon Magyarország mint jó befektetési célpont bemutatásához.

A BCCH a COBCOE tagjaként elsősorban a brit üzleti értékek elterjedéséért dolgozik Magyarországon: ezek többek között az átláthatóság, a versenyképesség, és a társadalmi felelősségvállalás. A jelenleg több mint 170 tagvállalatot számláló kamarát ismert multinacionális vállalatok, és más külföldi, vegyes és magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások alkotják. A Kamara aktív résztvevője a magyar gazdaság versenyképességének előmozdításáért dolgozó üzleti csoportoknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.09.28 11:06
A szeretői viszonyok többfélék lehetnek. Nevezhetjük egyéjszakás “kalandoknak”, plátói viszonynak, r...
perfekt  |  2021.09.27 16:17
A Magyar Közlöny 2021. évi 162. számában, 2021. szeptember 3-án jelen meg a Kormány 510/2021. (IX.3....
hrdoktor  |  2021.09.27 06:52
Legtöbbször vérzési rendellenességek, felfázás, folyás, hasi görcsök, fájdalmas együttlét és családt...
coachco  |  2021.09.26 18:00
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit! [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?