3 °C Budapest

A magyar Provident igazgató nemzetközi sikere

2009. szeptember 11. 08:17

Mikola Gergely, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke - és a Provident kommunikációs igazgatója - szeptembertől az Európai Brit Kamarák Szövetségének (COBCOE) vezetőségében is tisztséget kapott, első magyarként ilyen pozícióban.

A COBCOE a kontinentális Európában működő brit kereskedelmi kamarák ernyőszervezete. A jelenleg 30 tagot számláló csúcskamara fő célja, hogy az adott országban tevékenykedő üzleti közösség működési feltételeinek javulásához hozzájáruljon, partneri viszonyban az adott ország döntéshozóival és cégeivel.


Mikola Gergely

A nemzetközi megbízatás keretében Mikola Gergely elsődleges feladata lesz az európai szervezetben a magyarországi eredmények és tapasztalatok nyomán a kisebb kamarákat segíteni a működés fejlesztésében. Tervei között szerepel egy mentorrendszer kialakítása a kisebb méretű európai brit kereskedelmi kamarák számára, a helyi gazdasági és társadalmi funkciójuk megerősítésére.

Mikola Gergely az idén második éve vezeti a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarát (BCCH). Nemzetközi kinevezése részben annak a ténynek is köszönhető, hogy a magyarországi Kamara az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően jó eredményeket ért el.

"A Kamara hazai vezetése és tanácsa komoly erőfeszítéseinek eredményeképp a válság hatásai ellenére sikeres évet zártunk tavaly, méghozzá az eddigi legsikeresebbet - mondta el a kinevezés kapcsán Mikola Gergely. "Büszke vagyok arra, hogy a Magyarországon a BCCH által elért eredményeket ebben a formában is elismerik. Azon fogok dolgozni, hogy ezeket a tapasztalatokat a lehető leghatékonyabban tudjam megosztani más európai brit kamarákkal, ezúton is hozzájárulva eredményességükhöz egy sok kihívással tarkított időszakban." - tette hozzá.

A frissen kinevezett vezető szerint a gazdasági kamaráknak hasonlóan kell gondolkodniuk és működniük, mint egy üzleti vállalkozásnak. Válság idején még fontosabb, hogy ezek a non-profit szervezetek minél inkább segíteni tudják tagvállalataikat. Ennek érdekében a hazai Kamaránál nagy előrelátással megtervezett networking eseményeket rendeznek, ezen kívül minden időszakban aktuális és hasznos információkkal igyekeznek tagjaikat ellátni. Ezen túlmenően a BCCH célja, hogy aktívan hozzájáruljon Magyarország mint jó befektetési célpont bemutatásához.

A BCCH a COBCOE tagjaként elsősorban a brit üzleti értékek elterjedéséért dolgozik Magyarországon: ezek többek között az átláthatóság, a versenyképesség, és a társadalmi felelősségvállalás. A jelenleg több mint 170 tagvállalatot számláló kamarát ismert multinacionális vállalatok, és más külföldi, vegyes és magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások alkotják. A Kamara aktív résztvevője a magyar gazdaság versenyképességének előmozdításáért dolgozó üzleti csoportoknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?