24 °C Budapest

Mi sül ki ebből? - Üresen kongó bankoktól félnek egyesek

2009. szeptember 8. 11:55

Korlátozná a pénzintézetek döntési szabadságát, és félő, hogy a jobban teljesítő munkatársakat ösztönözné a kilépésre a bankárprémiumok tervezett megzabolázása - adja hírül a brit és a német bankszövetség aggodalmait a Bloomberg.

A G20-as országok pénzügyminisztereinek három nappal ezelőtti londoni találkozóján a miniszterek és a központi bankárok egyetértettek abban, hogy a bankári fizetések területén változtatásokra van szükség, és nem zárták ki globális irányelvek bevezetését sem. A részletes javaslatokat a szeptember 24-25-én esedékes pittsburghi G20 csúcstalálkozón tárgyalják az érintett országok állam- és kormányfői. A megbeszélések középpontjában a rövid távú kockázatok megelőzése érdekében tervezett lépések lesznek.

A pénzügyi vezetők egyöntetűen rákényszerítenék a bankokat, hogy fizettessék vissza az alkalmazottaikkal a később bedőlt ügyletek után fizetett prémiumokat. Megoldás lehetne továbbá, hogy csupán a hosszú távú teljesítmények után, az ügyletek kifutását követően folyósítsák az üzletkötők jutalékait.

A brit bankszövetség szkeptikus a visszafizettethetőséggel kapcsolatban. Egyes emberek esetleg már elhagyták a céget, mások talán már a prémiumot fizető bank országából is távoztak mire a visszautaltatásra kerülne sor. Emellett az is előfordulhat, hogy időközben a bankár már elköltötte a fizetését - nyilatkozták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 220 bankot tömörítő német bankszövetség a fizetési plafonok bevezetése ellen tiltakozik. Álláspontjuk szerint az ehhez hasonló kérdésekben a vállalatoknak önállóan kellene dönteniük. Manfred Weber, a szervezet vezetője szerint nem az a fő feladata a szabályozóknak, hogy egyszerűen több szabályt gyártsanak, hanem a rendszer jobbá és megfelelően végrehajthatóvá alakításán kell dolgozniuk.

Piaci szereplők, köztük az amszterdami székhelyű Darwin Platform alapkezelő alapítója és vezérigazgatója, Clayton Heijman szerint is elvándorlás következhet be a pénzintézetektől más pénzügyi intézményekhez, például az alapkezelőkhöz. Mindenki, aki tehetséggel és vállalkozó szellemmel bír, ott fogja hagyni a bankokat - nyilatkozta a Bloombergnek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem