5 °C Budapest

Nem unatkoznak a pénzintézetek: 3 millió panasz árasztotta el őket!

2009. szeptember 6. 08:02

Fogyasztók közel 3 millió panasz tettek bankok, takarékszövetkezetek, biztosítók és egyéb pénzügyi intézmények ellen egy év alatt Nagy-Britanniában.

A brit pénzügyi felügyelet (Financial Services Authority) első alkalommal hozott nyilvánosságra ilyen jellegű statisztikákat, ahol a grafikonok bizony meredek emelkedést mutatnak, főként a hitelkártyákkal kapcsolatban felmerült panaszok esetén.

Emellett a nem megfelelő szolgáltatási színvonalra, és adminisztratív hibákra is sok panasz érkezett. Háromból kettő panasz bankokat érintett, melyek 2008 második felében több mint egymilliót tettek ki.

Miközben a válság nyomán a benyújtott panaszok száma drasztikusan emelkedett, a visszautasított panaszok száma szintén növekedést mutatott. A brit pénzügyi ombudsman hivatala (Financial Ombudsman Service) szóvivője szerint a pénzintézetek valóban "keményebben" bánnak ügyfeleikkel, ami a válság miatti nyomással magyarázható.

Az FSA statisztikái egyébként a pénzintézetek által szolgáltatott adatokon alapulnak. Ezekből jól látszik, hogy 2006 első felében mért adatokhoz képest, 2008 második felére egyharmaddal nőtt a panaszok száma. Ezen belül a számlákkal kapcsolatos panaszoké megduplázódott (530 ezer), a hitelkártyával kapcsolatosak megháromszorozódtak (151 ezer).

A számok azt is mutatják, hogy egyre több ügyfél panaszkodik a bankok "túlszámlázása" miatt, amikor bizonyos tranzakciókért indokolatlan díjakat számítanak fel. Ez 2006 elején még csak 97 ezer ügyfelet érintett, de alig több mint 12 hónappal később már több mint 650 ezret.

A panaszok száma persze nem csak Nagy-Britanniában, de hazánkban is jelentős növekedést mutatott. A PSZÁF statisztikái szerint 2009. első félévében 69 százalékkal nőtt a benyújtott panaszok száma az előző félévhez képest. A növekedés elsősorban a többi panaszhoz képest alacsony részarányt képviselő tőkepiaci szektort érintette, ahol a tárgyidőszakban a panaszok száma több mint háromszorosára ugrott.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?