11 °C Budapest

Vadító THM-ek! Hol juthatsz olcsón készpénzhez?

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 06:05

Durva THM-ekkel is tarolnak a bankok Aktuális körképünkben annak járunk utána, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy érkezett, mára az euró- és a forint alapú termékek kerültek előtérbe. Nézzük az egyes hitelintézetek ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint 24 hónapra: csak akciósan nézett be 30 % alá a THM

Forint- és euró alapon egyaránt az Erste Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (THM: 26,91 %, illetve 26,04 %). A listavezető által megadott törlesztőrészletek a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkoznak, ugyanakkor a feltételt nem teljesítőknek kínált 31,56 %-os THM is elegendő lett volna az első helyezéshez.

A 3 %-os kamatkedvezménnyel kínált termékével felkúszott a második helyre az Allianz Bank, azonban az OTP Bank és a Budapest Bank már csak 40 % feletti THM-mel tudott ajánlatot adni. Az Erste és Allianz mellett a Citibank ajánlata is a táblázat alatt található feltételekhez kötött.

Svájci frank alapon már csak egyedül a Budapest Bank adott ajánlatot, a 18 026 forintos havi részlet (THM: 45,30 %) azonban csak a saját forint alapú termékével versenyképes.

600 ezer forint 36 hónapra: forint alapon az Allianz havi részlete a legalacsonyabb

A 600 ezres ajánlatok tekintetében újfent az Erste Bank - munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált - személyi kölcsöne bizonyult a legkedvezőbbnek. Bár forint alapon az Allianz ajánlata valamivel alacsonyabb, az Erste euró alapú termékének havi részlete és teljes hiteldíj-mutatója mindent visz. Akció nélkül csak 35 % feletti THM mellett kaptunk ajánlatokat.

A havi részletek 22 895 Ft és 26 972 Ft között szóródnak, de az igénylés során érdemes figyelembe venni a bírálat során felmerülő egyéb költségeket is. Svájci frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, a 26 ezer forintos havi részlethez 36,61 %-os THM párosul.

1 millió forint 60 hónapra: előkerül a frank?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A havi részletek 26 807 Ft és 31 189 forint között szóródnak, a hat válaszadó közül ketten nem tudták 30 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót. Az Erste Bank - igaz nagyban az akciónak köszönhetően - mesterhármassal zárta az összehasonlítást, az előző két táblázat végén szerénykedő Budapest Bank ezúttal a dobogón végzett.

A BB svájci frank ajánlatának havi 27 287 forintos részlete (THM: 23,65 %) minden forint alapú ajánlattól kedvezőbb, csak az Erste euró alapú személyi kölcsönének törlesztője alacsonyabb.

Mit mondott az Erste Bank szakértője?

Az Erste Bankban az elmúlt 3 hónapban 8 %-kal nőtt az igénylések száma az előző év ugyanezen időszakához képest. Az elmúlt hónap  során azonban nem változtak az általános igénylési feltételek. A júliusban és augusztusban átlagosan igényelt hitelösszeg 650 ezer forint volt, az átlagos futamidő pedig 75 hónap.

A bank személyi kölcsön "csomag" akciókkal van jelen a piacon, melynek a lényege, hogy ha az ügyfél egy meghatározott személyi kölcsön termék "csomagot" (futamidő, hitelösszeg, devizanem) választ, akkor az igényelt személyi kölcsönt alacsonyabb kamattal veheti igénybe. Jelenleg ilyen lehetőséget az euró alapú kölcsönöknél ajánlanak az ügyfeleknek.

Allianz, Budapest Bank, CIB Bank, Citibank, Raiffeisen

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem