Vadító THM-ek! Hol juthatsz olcsón készpénzhez?

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 06:05

Durva THM-ekkel is tarolnak a bankok Aktuális körképünkben annak járunk utána, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy érkezett, mára az euró- és a forint alapú termékek kerültek előtérbe. Nézzük az egyes hitelintézetek ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint 24 hónapra: csak akciósan nézett be 30 % alá a THM

Forint- és euró alapon egyaránt az Erste Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (THM: 26,91 %, illetve 26,04 %). A listavezető által megadott törlesztőrészletek a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkoznak, ugyanakkor a feltételt nem teljesítőknek kínált 31,56 %-os THM is elegendő lett volna az első helyezéshez.

A 3 %-os kamatkedvezménnyel kínált termékével felkúszott a második helyre az Allianz Bank, azonban az OTP Bank és a Budapest Bank már csak 40 % feletti THM-mel tudott ajánlatot adni. Az Erste és Allianz mellett a Citibank ajánlata is a táblázat alatt található feltételekhez kötött.

Svájci frank alapon már csak egyedül a Budapest Bank adott ajánlatot, a 18 026 forintos havi részlet (THM: 45,30 %) azonban csak a saját forint alapú termékével versenyképes.

600 ezer forint 36 hónapra: forint alapon az Allianz havi részlete a legalacsonyabb

A 600 ezres ajánlatok tekintetében újfent az Erste Bank - munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált - személyi kölcsöne bizonyult a legkedvezőbbnek. Bár forint alapon az Allianz ajánlata valamivel alacsonyabb, az Erste euró alapú termékének havi részlete és teljes hiteldíj-mutatója mindent visz. Akció nélkül csak 35 % feletti THM mellett kaptunk ajánlatokat.

A havi részletek 22 895 Ft és 26 972 Ft között szóródnak, de az igénylés során érdemes figyelembe venni a bírálat során felmerülő egyéb költségeket is. Svájci frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, a 26 ezer forintos havi részlethez 36,61 %-os THM párosul.

1 millió forint 60 hónapra: előkerül a frank?

A havi részletek 26 807 Ft és 31 189 forint között szóródnak, a hat válaszadó közül ketten nem tudták 30 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót. Az Erste Bank - igaz nagyban az akciónak köszönhetően - mesterhármassal zárta az összehasonlítást, az előző két táblázat végén szerénykedő Budapest Bank ezúttal a dobogón végzett.

A BB svájci frank ajánlatának havi 27 287 forintos részlete (THM: 23,65 %) minden forint alapú ajánlattól kedvezőbb, csak az Erste euró alapú személyi kölcsönének törlesztője alacsonyabb.

Mit mondott az Erste Bank szakértője?

Az Erste Bankban az elmúlt 3 hónapban 8 %-kal nőtt az igénylések száma az előző év ugyanezen időszakához képest. Az elmúlt hónap  során azonban nem változtak az általános igénylési feltételek. A júliusban és augusztusban átlagosan igényelt hitelösszeg 650 ezer forint volt, az átlagos futamidő pedig 75 hónap.

A bank személyi kölcsön "csomag" akciókkal van jelen a piacon, melynek a lényege, hogy ha az ügyfél egy meghatározott személyi kölcsön termék "csomagot" (futamidő, hitelösszeg, devizanem) választ, akkor az igényelt személyi kölcsönt alacsonyabb kamattal veheti igénybe. Jelenleg ilyen lehetőséget az euró alapú kölcsönöknél ajánlanak az ügyfeleknek.

Allianz, Budapest Bank, CIB Bank, Citibank, Raiffeisen

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16