13 °C Budapest

Sorvadó hitelkártya-pakli: ezt a negyedévet is a bank vitte

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 15:02

A második negyedévben a hitelkártyákhoz tartozó számlák további csökkenéséről számoltak be a tengerentúlról. A Visa és MasterCard állományi adatai is tízmilliókkal zuhantak a válság kezdete óta eltelt időszakban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hitelkártyák száma fokozatosan csökken a tengerentúlon, az így keletkezett űrt a betéti kártyák próbálják betölteni . Az ügyfelek száma egyrészt a hitelkártyákhoz kapcsolódó feltételrendszer szigorítása miatt csökkent, másrészt a válság miatt sokan óvatosabbá váltak és inkább csak addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér.

Az első negyedévben éves szinten 44 millióval csökkent a hitelkártyákhoz kapcsolódó számlák száma, a második negyedévre - a nem végleges adatok szerint - már mintegy 92 millióval kevesebb a nyilvántartott számlák darabszáma. Szakértők szerint a féktelen zuhanás tovább tart és a harmadik negyedévre 400 millió alá csökken az állomány.

Forrás: CardData

A MasterCard összesen 22 millió számlát zárt le a második negyedévben, a Visa 18 millióval csökkentette állományát az év első három hónapjában. Utóbbi szolgáltató októberben teszi közzé a második negyedéves adatait, így a 404 milliós darabszám nem tekinthető véglegesnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09