21 °C Budapest

Jelzálogot a lakásra, de gyorsan! Mit tudnak a bankok?

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 05:55

Forint, euró és svájci frank ajánlatok A válság mélyülésével a lakáshitel áradat utolsó hullámai is lecsendesedtek, de vajon mi a helyzet a szabad felhasználású jelzáloghitelek piacán? A Pénzcentrum ezúttal azt vizsgálta, hogy milyen ajánlatok közül válogathat az, aki ingatlannal már rendelkezik, de sürgősen pénzre lenne szüksége. Egy csokorba gyűjtöttük a legkedvezőbb jelzáloghitel ajánlatokat.

A bankok hitelezési politikája jelentősen átalakult az elmúlt egy évben. Míg korábban gyakorlatilag elég volt egy bank által elfogadható ingatlanfedezet és már be is lehetett nyújtani a hitelkérelmet, addig manapság a pénzintézetek már komoly hangsúlyt fektetnek a jövedelemigazolásra is.

Forinthitelek: csak álom az egyszámjegyű THM

A legkedvezőbb forint alapú jelzáloghitel ajánlatot a devizahitelezésből kivonult K&H Bank tette, amely 16,27 %-os THM és 63 913 forintos induló törlesztőrészlet mellett kínál 5 millió forintot 20 évre. Őket követi az AXA és az Allianz Bank. A sort az OTP zárja 20 % feletti teljes hiteldíj-mutatóval és közel 79 ezres havi részlettel.

Megjegyzés: a K&H Bank által megadott törlesztőrészletek legalább 100 ezer forint havi jövedelem átutalás esetén érvényesek.

A 10 milliós ajánlatok tekintetében megegyezik a bankok sorrendje az előzőekkel. Érdekesség, hogy a dobogós AXA Banktól alacsonyabb törlesztőrészletet a Budapest Bank és a Raiffeisen Bank is. A magasabb THM arra utal, hogy ezek a pénzintézetek magasabb egyszeri induló költségeket számolhatnak fel, mint a versenytárs.

Euró alapú jelzáloghitelek: érintetlen maradt a 10 %-os álomhatár

Euró alapon öt hazai pénzintézet tett ajánlatot, ezek közül THM alapján a Raiffeisené bizonyult a legkedvezőbbnek. A második helyen az OTP Bank végzett 10,64 %-os hiteldíj-mutatóval és 48 510 forintos havi részlettel, harmadik lett az AXA Bank.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 10 milliós ajánlatoknál ebben az esetben is változatlan a sorrend, százezer alatti havi részletet ugyanakkor csak hárman kínálnak. Az AXA ajánlata havi részletben, az Allianz Banké THM tekintetében bizonyult a legborsosabbnak.

Frankhitelek: hárman maradtak talpon

Frankhitelt az AXA, az Allianz és a Budapest Bank kínál, utóbbi pénzintézetnél jelenleg is 98 %-ra tehető ezek aránya az összes igénylésen belül. Mindent egybevetve az AXA frankhitele végzett az élen az abszolút kategóriában, a 8,84 %-os THM-mel egyetlen pénzintézet sem tudta tartani a lépést.

A 10 milliós ajánlatok között is az AXA Bank végzett az élen, őket követi az Allianz és a Budapest Bank. A részletek tekintetében a havi 11,5 ezer forintos eltérés a bankok között mindenképpen megfontolandó.

Allianz, Axa, Budapest Bank, K&H

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm