Népszerű a bankkártyás fizetés a magyar nyaralók körében

2009. augusztus 10. 11:02

A magyar lakosság 64 százaléka tervez az idén nyaralást, és a nyaralni utazók közel 60 százaléka valamilyen bankkártyával fizet nyaralás közben, mutatja a Citibank reprezentatív online felmérése.

Míg a nyaralók zöme, vagyis 66 százaléka belföldre utazik, addig 18 százalékuk külföldön tölti a szabadságát, és 16 százalékuk jelezte, hogy belföldre és külföldre egyaránt tervez utat. A tervezett költések mértékét illetően a nyaralni utazók 70 százaléka 50 ezer forintnál nagyobb összeget, sőt 12,6 százaléka 200 ezer forint feletti összeget jelölt meg. Amellett, hogy a nyaralók szívesen fizetnek bankkártyával, mert biztonságos fizetőeszköznek tartják, közel 61 százalékuk utasbiztosítást is köt, mi több, 21,8 százalékuknak ez együtt jár a bankkártyájukkal.

"Ez a felmérés jól mutatja, hogy a magyar lakosság szeret utazni, és az idén - a nehezebb gazdasági környezet ellenére is - kétharmaduk tervez nyaralást, amikor közel 60 százalékban bankkártyával fizetnek. Visszaigazolva látjuk a Citibank stratégiáját, miszerint a rugalmas, kényelmes és biztonságos bankkártyák széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, hiszen a megkérdezett utazók is szívesen használják ezt a fizetőeszközt - belföldi és külföldi nyaralásaikon egyaránt. Bankunk a klasszikus betéti kártyák mellett hitelkártyákat is kínál ügyfeleinek.

Hitelkártyáinkkal amellett, hogy nem a saját, hanem a bank pénzét használják az ügyfelek*, akár 51 napig kamatmentesen** költhetnek, és utasbiztosítást is könnyen és gyorsan köthetnek. Sőt, Arany hitelkártyáinkhoz mindezt ingyenesen és automatikusan megkapják" - mondta Dávid Gábor, a Citibank Magyarország marketingigazgatója.

"A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 12 százalékánál előfordult már, hogy ellopták vagy elveszítette a készpénzét valamilyen korábbi nyaraláson, hitelkártyával viszont nem érheti kár az ügyfeleket, hiszen annak ellopása vagy elvesztése esetén azonnal és ingyen, bárhonnan le lehet tiltani a kártyát a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sőt a kártya pótlása is ingyenes" - fűzte hozzá Dávid Gábor.

A Citibank hitelkártyáin a kártyabirtokos portréfotója és gravírozott aláírása is szerepel igény szerint, ezzel is növelve a biztonságos kártyahasználatot. A hitelfedezeti biztosítás mellett utazási csomag is igényelhető, amely az Arany hitelkártyák esetében automatikusan és ingyenesen jár. A piacon ma is egyedülálló Könnyített Törlesztés a Citibank hitelkártyákon lehetőséget biztosít arra, hogy az 50 ezer forint feletti tételeket a választható futamidők egyike alatt egyenlő részletekben, alacsonyabb kamattal törleszthessék a kártyabirtokosok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az utazóknak kiemelt előnyöket kínálnak a Malév-Citibank, illetve a Shell-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák. Például a Malév-Citibank Hitelkártyával minden hazai és külföldi költés után* bónuszpontokat kapnak az ügyfelek a Malév Duna Club Törzsutas Program keretében, amelyeket ingyen repülőjegyre tudnak felhasználni a Malév és annak partnerjáratain.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm