Népszerű a bankkártyás fizetés a magyar nyaralók körében

2009. augusztus 10. 11:02

A magyar lakosság 64 százaléka tervez az idén nyaralást, és a nyaralni utazók közel 60 százaléka valamilyen bankkártyával fizet nyaralás közben, mutatja a Citibank reprezentatív online felmérése.

Míg a nyaralók zöme, vagyis 66 százaléka belföldre utazik, addig 18 százalékuk külföldön tölti a szabadságát, és 16 százalékuk jelezte, hogy belföldre és külföldre egyaránt tervez utat. A tervezett költések mértékét illetően a nyaralni utazók 70 százaléka 50 ezer forintnál nagyobb összeget, sőt 12,6 százaléka 200 ezer forint feletti összeget jelölt meg. Amellett, hogy a nyaralók szívesen fizetnek bankkártyával, mert biztonságos fizetőeszköznek tartják, közel 61 százalékuk utasbiztosítást is köt, mi több, 21,8 százalékuknak ez együtt jár a bankkártyájukkal.

"Ez a felmérés jól mutatja, hogy a magyar lakosság szeret utazni, és az idén - a nehezebb gazdasági környezet ellenére is - kétharmaduk tervez nyaralást, amikor közel 60 százalékban bankkártyával fizetnek. Visszaigazolva látjuk a Citibank stratégiáját, miszerint a rugalmas, kényelmes és biztonságos bankkártyák széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, hiszen a megkérdezett utazók is szívesen használják ezt a fizetőeszközt - belföldi és külföldi nyaralásaikon egyaránt. Bankunk a klasszikus betéti kártyák mellett hitelkártyákat is kínál ügyfeleinek.

Hitelkártyáinkkal amellett, hogy nem a saját, hanem a bank pénzét használják az ügyfelek*, akár 51 napig kamatmentesen** költhetnek, és utasbiztosítást is könnyen és gyorsan köthetnek. Sőt, Arany hitelkártyáinkhoz mindezt ingyenesen és automatikusan megkapják" - mondta Dávid Gábor, a Citibank Magyarország marketingigazgatója.

"A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 12 százalékánál előfordult már, hogy ellopták vagy elveszítette a készpénzét valamilyen korábbi nyaraláson, hitelkártyával viszont nem érheti kár az ügyfeleket, hiszen annak ellopása vagy elvesztése esetén azonnal és ingyen, bárhonnan le lehet tiltani a kártyát a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sőt a kártya pótlása is ingyenes" - fűzte hozzá Dávid Gábor.

A Citibank hitelkártyáin a kártyabirtokos portréfotója és gravírozott aláírása is szerepel igény szerint, ezzel is növelve a biztonságos kártyahasználatot. A hitelfedezeti biztosítás mellett utazási csomag is igényelhető, amely az Arany hitelkártyák esetében automatikusan és ingyenesen jár. A piacon ma is egyedülálló Könnyített Törlesztés a Citibank hitelkártyákon lehetőséget biztosít arra, hogy az 50 ezer forint feletti tételeket a választható futamidők egyike alatt egyenlő részletekben, alacsonyabb kamattal törleszthessék a kártyabirtokosok.

Az utazóknak kiemelt előnyöket kínálnak a Malév-Citibank, illetve a Shell-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák. Például a Malév-Citibank Hitelkártyával minden hazai és külföldi költés után* bónuszpontokat kapnak az ügyfelek a Malév Duna Club Törzsutas Program keretében, amelyeket ingyen repülőjegyre tudnak felhasználni a Malév és annak partnerjáratain.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?