7 °C Budapest

Népszerű a bankkártyás fizetés a magyar nyaralók körében

2009. augusztus 10. 11:02

A magyar lakosság 64 százaléka tervez az idén nyaralást, és a nyaralni utazók közel 60 százaléka valamilyen bankkártyával fizet nyaralás közben, mutatja a Citibank reprezentatív online felmérése.

Míg a nyaralók zöme, vagyis 66 százaléka belföldre utazik, addig 18 százalékuk külföldön tölti a szabadságát, és 16 százalékuk jelezte, hogy belföldre és külföldre egyaránt tervez utat. A tervezett költések mértékét illetően a nyaralni utazók 70 százaléka 50 ezer forintnál nagyobb összeget, sőt 12,6 százaléka 200 ezer forint feletti összeget jelölt meg. Amellett, hogy a nyaralók szívesen fizetnek bankkártyával, mert biztonságos fizetőeszköznek tartják, közel 61 százalékuk utasbiztosítást is köt, mi több, 21,8 százalékuknak ez együtt jár a bankkártyájukkal.

"Ez a felmérés jól mutatja, hogy a magyar lakosság szeret utazni, és az idén - a nehezebb gazdasági környezet ellenére is - kétharmaduk tervez nyaralást, amikor közel 60 százalékban bankkártyával fizetnek. Visszaigazolva látjuk a Citibank stratégiáját, miszerint a rugalmas, kényelmes és biztonságos bankkártyák széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, hiszen a megkérdezett utazók is szívesen használják ezt a fizetőeszközt - belföldi és külföldi nyaralásaikon egyaránt. Bankunk a klasszikus betéti kártyák mellett hitelkártyákat is kínál ügyfeleinek.

Hitelkártyáinkkal amellett, hogy nem a saját, hanem a bank pénzét használják az ügyfelek*, akár 51 napig kamatmentesen** költhetnek, és utasbiztosítást is könnyen és gyorsan köthetnek. Sőt, Arany hitelkártyáinkhoz mindezt ingyenesen és automatikusan megkapják" - mondta Dávid Gábor, a Citibank Magyarország marketingigazgatója.

"A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 12 százalékánál előfordult már, hogy ellopták vagy elveszítette a készpénzét valamilyen korábbi nyaraláson, hitelkártyával viszont nem érheti kár az ügyfeleket, hiszen annak ellopása vagy elvesztése esetén azonnal és ingyen, bárhonnan le lehet tiltani a kártyát a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sőt a kártya pótlása is ingyenes" - fűzte hozzá Dávid Gábor.

A Citibank hitelkártyáin a kártyabirtokos portréfotója és gravírozott aláírása is szerepel igény szerint, ezzel is növelve a biztonságos kártyahasználatot. A hitelfedezeti biztosítás mellett utazási csomag is igényelhető, amely az Arany hitelkártyák esetében automatikusan és ingyenesen jár. A piacon ma is egyedülálló Könnyített Törlesztés a Citibank hitelkártyákon lehetőséget biztosít arra, hogy az 50 ezer forint feletti tételeket a választható futamidők egyike alatt egyenlő részletekben, alacsonyabb kamattal törleszthessék a kártyabirtokosok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az utazóknak kiemelt előnyöket kínálnak a Malév-Citibank, illetve a Shell-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák. Például a Malév-Citibank Hitelkártyával minden hazai és külföldi költés után* bónuszpontokat kapnak az ügyfelek a Malév Duna Club Törzsutas Program keretében, amelyeket ingyen repülőjegyre tudnak felhasználni a Malév és annak partnerjáratain.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem