Népszerű a bankkártyás fizetés a magyar nyaralók körében

2009. augusztus 10. 11:02

A magyar lakosság 64 százaléka tervez az idén nyaralást, és a nyaralni utazók közel 60 százaléka valamilyen bankkártyával fizet nyaralás közben, mutatja a Citibank reprezentatív online felmérése.

Míg a nyaralók zöme, vagyis 66 százaléka belföldre utazik, addig 18 százalékuk külföldön tölti a szabadságát, és 16 százalékuk jelezte, hogy belföldre és külföldre egyaránt tervez utat. A tervezett költések mértékét illetően a nyaralni utazók 70 százaléka 50 ezer forintnál nagyobb összeget, sőt 12,6 százaléka 200 ezer forint feletti összeget jelölt meg. Amellett, hogy a nyaralók szívesen fizetnek bankkártyával, mert biztonságos fizetőeszköznek tartják, közel 61 százalékuk utasbiztosítást is köt, mi több, 21,8 százalékuknak ez együtt jár a bankkártyájukkal.

"Ez a felmérés jól mutatja, hogy a magyar lakosság szeret utazni, és az idén - a nehezebb gazdasági környezet ellenére is - kétharmaduk tervez nyaralást, amikor közel 60 százalékban bankkártyával fizetnek. Visszaigazolva látjuk a Citibank stratégiáját, miszerint a rugalmas, kényelmes és biztonságos bankkártyák széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, hiszen a megkérdezett utazók is szívesen használják ezt a fizetőeszközt - belföldi és külföldi nyaralásaikon egyaránt. Bankunk a klasszikus betéti kártyák mellett hitelkártyákat is kínál ügyfeleinek.

Hitelkártyáinkkal amellett, hogy nem a saját, hanem a bank pénzét használják az ügyfelek*, akár 51 napig kamatmentesen** költhetnek, és utasbiztosítást is könnyen és gyorsan köthetnek. Sőt, Arany hitelkártyáinkhoz mindezt ingyenesen és automatikusan megkapják" - mondta Dávid Gábor, a Citibank Magyarország marketingigazgatója.

"A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 12 százalékánál előfordult már, hogy ellopták vagy elveszítette a készpénzét valamilyen korábbi nyaraláson, hitelkártyával viszont nem érheti kár az ügyfeleket, hiszen annak ellopása vagy elvesztése esetén azonnal és ingyen, bárhonnan le lehet tiltani a kártyát a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sőt a kártya pótlása is ingyenes" - fűzte hozzá Dávid Gábor.

A Citibank hitelkártyáin a kártyabirtokos portréfotója és gravírozott aláírása is szerepel igény szerint, ezzel is növelve a biztonságos kártyahasználatot. A hitelfedezeti biztosítás mellett utazási csomag is igényelhető, amely az Arany hitelkártyák esetében automatikusan és ingyenesen jár. A piacon ma is egyedülálló Könnyített Törlesztés a Citibank hitelkártyákon lehetőséget biztosít arra, hogy az 50 ezer forint feletti tételeket a választható futamidők egyike alatt egyenlő részletekben, alacsonyabb kamattal törleszthessék a kártyabirtokosok.

Az utazóknak kiemelt előnyöket kínálnak a Malév-Citibank, illetve a Shell-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák. Például a Malév-Citibank Hitelkártyával minden hazai és külföldi költés után* bónuszpontokat kapnak az ügyfelek a Malév Duna Club Törzsutas Program keretében, amelyeket ingyen repülőjegyre tudnak felhasználni a Malév és annak partnerjáratain.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58