6 °C Budapest

Óriási érdeklődés mellett indul a nagy hitelmentés

2009. július 15. 08:50

Amint arról hétfőn a Portfolio.hu is beszámolt, elfogadta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási programot. Tegnap ennek végrehajtásáról egyeztetettek a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség és a hitelintézetek képviselői. Mint kiderült, a bankok nem vártak tátott szájjal az EU jóváhagyására, a korábbi verzió alapján megkezdték a felkészülést a program végrehajtására. A garancia munkanélküliek esetében a tőke és a kamat legfeljebb 80, dolgozók esetében pedig legfeljebb 70 százalékára jár, és egy évig igényelhető tíz- ill. húszmillió forintos hitelösszegig lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelekre, valamint lakáslízingre.

2009.07.13 18:11
Jóváhagyták Brüsszelben a magyar lakáshitel-támogatási programot

Végrehajtási rendeletet készít a Pénzügyminisztérium, a tegnapi tanácskozás résztvevői erről egyeztettek. A módosított jogszabály 15 nap után lép hatályba - számolt be a Világgazdaság. A lapnak az OTP-nél elmondták: az első törvénytervezet ismeretében megkezdték a felkészülést, bár az érintettek körének kibővítése és a feltételek változása miatt a kialakított eljárásrenden is változtatni kellett. Az életbelépésig teljes körűen felkészül a bank - hangsúlyozták.


Nem csupán a mostani lakásmentő csomag, de a már korábban is igénybe vehető könnyítések iránt is nagy az érdeklődés az ügyfelek részéről. A Raiffeisen Banknál már több ezer ügyfél igénybe vette ezeket, az FHB Jelzálogbanknál pedig az általuk indított Ügyféltámogató program (ÜTP) keretében is segítenek. A többiekhez hasonlóan a CIB Banknál is úgy vélték, az ügyfeleket nem az érdekli elsősorban, hogy állami segítség áll-e a könnyítés mögött, hanem hogy ezt megkapják.

Fontos a proaktív hozzáállás mind a bank, mind az ügyfél részéről. Utóbbinak érdeke, hogy minél előbb felhívja a bank figyelmét fizetési nehézségeiről, hisz ekkor még jobb a tárgyalási pozíciója, a bankok pedig igyekeznek közvetlen módon megkeresni az ügyfeleket, hogy ezt figyelmükbe ajánlják.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?