Óriási érdeklődés mellett indul a nagy hitelmentés

2009. július 15. 08:50

Amint arról hétfőn a Portfolio.hu is beszámolt, elfogadta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási programot. Tegnap ennek végrehajtásáról egyeztetettek a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség és a hitelintézetek képviselői. Mint kiderült, a bankok nem vártak tátott szájjal az EU jóváhagyására, a korábbi verzió alapján megkezdték a felkészülést a program végrehajtására. A garancia munkanélküliek esetében a tőke és a kamat legfeljebb 80, dolgozók esetében pedig legfeljebb 70 százalékára jár, és egy évig igényelhető tíz- ill. húszmillió forintos hitelösszegig lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelekre, valamint lakáslízingre.

2009.07.13 18:11
Jóváhagyták Brüsszelben a magyar lakáshitel-támogatási programot

Végrehajtási rendeletet készít a Pénzügyminisztérium, a tegnapi tanácskozás résztvevői erről egyeztettek. A módosított jogszabály 15 nap után lép hatályba - számolt be a Világgazdaság. A lapnak az OTP-nél elmondták: az első törvénytervezet ismeretében megkezdték a felkészülést, bár az érintettek körének kibővítése és a feltételek változása miatt a kialakított eljárásrenden is változtatni kellett. Az életbelépésig teljes körűen felkészül a bank - hangsúlyozták.


Nem csupán a mostani lakásmentő csomag, de a már korábban is igénybe vehető könnyítések iránt is nagy az érdeklődés az ügyfelek részéről. A Raiffeisen Banknál már több ezer ügyfél igénybe vette ezeket, az FHB Jelzálogbanknál pedig az általuk indított Ügyféltámogató program (ÜTP) keretében is segítenek. A többiekhez hasonlóan a CIB Banknál is úgy vélték, az ügyfeleket nem az érdekli elsősorban, hogy állami segítség áll-e a könnyítés mögött, hanem hogy ezt megkapják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos a proaktív hozzáállás mind a bank, mind az ügyfél részéről. Utóbbinak érdeke, hogy minél előbb felhívja a bank figyelmét fizetési nehézségeiről, hisz ekkor még jobb a tárgyalási pozíciója, a bankok pedig igyekeznek közvetlen módon megkeresni az ügyfeleket, hogy ezt figyelmükbe ajánlják.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 24. 09:38
A Magyar Bírói Egyesület levélben fejezte ki mélységes aggodalmát Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnök...
Holdblog  |  2024. február 24. 06:36
Több alkalommal írtam már a HOLDBLOG hasábjain az európai futball és a Premier League átalakulásáról...
KonyhaKontrolling  |  2024. február 23. 20:04
Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásána...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm