10 °C Budapest

50 milliárdos bankgarancia program indul augusztusban

2009. július 14. 14:32

Várhatóan 2009. augusztus közepén indul útjára - elsődlegesen a termelő tevékenységet végző vállalkozások részére - a Gazdaságélénkítési Bankgarancia Program, 50 milliárd forintos keretösszeggel.

A program kisvállalkozásoktól a nagyvállalatokon át a feldolgozóiparban, az építőiparban, a logisztikai, az információtechnológiai szektorban, a hulladékgazdálkodásban, egyes szállítási ágazatokban és a vendéglátásban biztosít forgóeszközhitel-felvételi lehetőséget oly módon, hogy a hitel tőkeösszegének 80%-ára, piaci alapú bankgaranciát biztosít - jelentette be Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A bankgarancia 125 millió és 5 milliárd forint közötti, legfeljebb 5 éves lejáratú forgóeszközhitel felvételét teszi lehetővé. Alapvető célja, hogy középtávon garantálja a vállalkozások működéséhez szükséges forgóeszköz-finanszírozást. Hatékonyan segíti elő, hogy a vállalkozások, a gazdasági nehézségek idején is talpon maradjanak, továbbá növekedési lehetőséget biztosít a gazdaság szereplőinek a fokozatosan megnyíló piacokon.

A bankgarancia 44 területen tevékenykedő vállalkozás megerősítését, fennmaradását, versenyképességét támogatja. A vállalkozások 2011. december 31-ig köthetnek szerződést a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank Zrt-vel.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem