5 °C Budapest

Leleplezés! Titokban tesztelte ügynökeit az Erste Bank

2009. június 29. 06:05

Jutalékról ábrándoztak miközben vizsgáztatták őket Az elmúlt év végén és az idei első hónapokban átfogó hitelközvetítői vizsgálatot indított az Erste Bank. A bank a próbavásárlás keretében - amellett, hogy képet kapott a közvetítők értékesítési gyakorlatáról - azt is vizsgálta, hogy a partnerek milyen gyakorisággal ajánlják az Erste termékeit.

Az utóbbi időben számos esetben csalódniuk kellett azoknak az ügyfelekre vadászó közvetítőknek, akiknek megcsörrent a telefonja, de a vonal végén nem valós érdeklődők, hanem a partnereiket próbavásárlással vizsgáztató banki dolgozók és erre szakosodott megbízottak álltak. A felvillanó jutalékok képe hamar elhomályosodott, mivel segítség helyett valójában az ügynökök termékismeretére voltak kíváncsiak a kérdezők.

A bank első lépésben telefonos kapcsolatfelvétellel próbálkozott, mely a forrásaink szerint néhány kivételtől eltekintve sikeres volt. A következő lépés a személyes találkozás volt, mely kevesebb, mint 40 alkalommal hiúsult meg a több ezer próbavásárlás közül. Az álügyfelek jellemzően lakáscélú- és szabadfelhasználású jelzáloghitelek iránt érdeklődtek.

A bank több szempontból is értékelte a szerződéses partnerek teljesítményét. Külön vizsgálták a kapcsolatfelvétel és az igényfelmérés sikerességét, a termékismeretet és termékajánlást, a tájékoztatásba becsempészett keresztértékesítési technikákat és a kapcsolattartást.

Értesüléseink szerint a telefonos kapcsolatfelvétel az esetek döntő többségében elsőre sikerült, tíz ügynökből 8-9 törekedett a mielőbbi személyes találkozóra. A partnerek jellemzően a tulajdonukban lévő vagy bérelt irodáikba hívták az érdeklődőket, akik szerint a körülmények - a partner közvetítési teljesítményétől függetlenül - az elvárásoknak megfelelőek voltak.

Tíz megkérdezett hitelközvetítőből 7-8 már az első telefonbeszélgetés során igényfeltáró kérdéseket is feltett, a kérdezési technikák a már korábban bevált kérdéssorra épültek. Ezek jellemzően az ügyfelek vagyoni- és jövedelmi helyzetére, az ingatlanfedezet értékére és a felvenni kívánt hitel nagyságára irányultak.

Kritikaként rótta fel a bank, hogy az értékesítési partnerek ennél a pontnál sok esetben leragadtak és csak kevesen voltak kíváncsiak az érdeklődők egyéb pénzügyi szokásaira, bankkapcsolataira.

Hamar elkotyogták, hogy melyik bankba viszik a kérelmet

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?