Betétakció az Ersténél: páros forint betét és magas euró kamatok

2009. június 23. 16:32

Erste Betétpáros, Erste Dupla és Erste Duett Megtakarítás néven indított új betétakciókat az Erste Bank Hungary Nyrt. Az Erste Betét Páros egy 3 és egy 12 havi futamidejű ismétlődő lekötött forint betét együttes elhelyezését jelenti, az Erste Dupla és az Erste Duett megtakarítás pedig befektetési jeggyel kombinált konstrukciók, kiemelkedően kedvező kondíciókkal. A forint alapú akciók mellett a bank most az euró betéti konstrukcióit is rendkívül magas kamatokkal kínálja.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja elmondta: "Az Erste BetétPáros olyan megtakarítási lehetőség, amely a bank rövid és hosszú távú akciós betéteinek magas kamatát ötvözi. Az új konstrukció ideális megoldást jelent azok számára, akik megtakarításuk egy részét már néhány hónap elteltével fel szeretnék venni, de nagyobb részét hosszabb távra tudják nélkülözni."

Az Erste BetétPáros egy 3 és egy 12 havi futamidejű ismétlődő lekötött forint betét együttes elhelyezését jelenti. Így az ügyfelek vonzó kamatok mellett élvezhetik a rövid- és hosszú távú futamidő előnyeit. Az elhelyezni kívánt összeg 30 %-a a 3 havi futamidejű-, 70 %-a pedig a 12 havi futamidejű lekötött betétszámlára kerül.

A 3 havi betét kamata az első kamatperiódusban évi 14 % (EBKM: 14,97 százalék), a 12 havi betét kamata pedig az első kamatperiódusban évi 11 % (EBKM: 11,16 százalék). Az új konstrukcióban minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint helyezhető el.
A betétlekötés feltétele, hogy az elhelyezni kívánt összeg teljes egészében új forrásból származzon.

Az Erste Dupla és Duett Megtakarítások lekötött betét és befektetési jegy kombinációi.

A meglévő forrásokra vonatkozó Erste Dupla konstrukcióban elhelyezhető minimális összeg 500 ezer forint, melynek fele lekötött betétbe, másik fele befektetési jegybe kerül. A három hónapos futamidejű konstrukció kamata 12 % (EBKM: 12,74 százalék). Az új forrásokra vonatkozó Erste Duett konstrukcióban elhelyezhető minimális összeg 250 ezer forint. A szintén három hónapos betét kamata 14 % (EBKM: 14,97 százalék)

Az igazgatósági tag hozzátette: az új forint alapú betétlekötési lehetőségek mellett az Erste Bank most az euró alapú konstrukciókra is kiemelkedően magas kamatokat kínál ügyfeleinek. A minimum 500 eurós új források elhelyezésekor, 6 hónapos futamidő esetén 6,5 %-os (EBKM: 6,7 százalék), 12 havi lekötés esetén 5,5 %-os (EBKM: 5,58 százalék) kamatot kínálnak. Ráadásul, ha az ügyfél forint forrását kívánja euró betétben elhelyezni, akkor az átváltást az Erste Bank számlakonverziós deviza közép árfolyamon végzi, forint számláról történő átvezetés esetén pedig 0 %-os konverziós jutalékot alkalmaz.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?