Betétakció az Ersténél: páros forint betét és magas euró kamatok

2009. június 23. 16:32

Erste Betétpáros, Erste Dupla és Erste Duett Megtakarítás néven indított új betétakciókat az Erste Bank Hungary Nyrt. Az Erste Betét Páros egy 3 és egy 12 havi futamidejű ismétlődő lekötött forint betét együttes elhelyezését jelenti, az Erste Dupla és az Erste Duett megtakarítás pedig befektetési jeggyel kombinált konstrukciók, kiemelkedően kedvező kondíciókkal. A forint alapú akciók mellett a bank most az euró betéti konstrukcióit is rendkívül magas kamatokkal kínálja.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja elmondta: "Az Erste BetétPáros olyan megtakarítási lehetőség, amely a bank rövid és hosszú távú akciós betéteinek magas kamatát ötvözi. Az új konstrukció ideális megoldást jelent azok számára, akik megtakarításuk egy részét már néhány hónap elteltével fel szeretnék venni, de nagyobb részét hosszabb távra tudják nélkülözni."

Az Erste BetétPáros egy 3 és egy 12 havi futamidejű ismétlődő lekötött forint betét együttes elhelyezését jelenti. Így az ügyfelek vonzó kamatok mellett élvezhetik a rövid- és hosszú távú futamidő előnyeit. Az elhelyezni kívánt összeg 30 %-a a 3 havi futamidejű-, 70 %-a pedig a 12 havi futamidejű lekötött betétszámlára kerül.

A 3 havi betét kamata az első kamatperiódusban évi 14 % (EBKM: 14,97 százalék), a 12 havi betét kamata pedig az első kamatperiódusban évi 11 % (EBKM: 11,16 százalék). Az új konstrukcióban minimum 500 ezer, maximum 50 millió forint helyezhető el.
A betétlekötés feltétele, hogy az elhelyezni kívánt összeg teljes egészében új forrásból származzon.

Az Erste Dupla és Duett Megtakarítások lekötött betét és befektetési jegy kombinációi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A meglévő forrásokra vonatkozó Erste Dupla konstrukcióban elhelyezhető minimális összeg 500 ezer forint, melynek fele lekötött betétbe, másik fele befektetési jegybe kerül. A három hónapos futamidejű konstrukció kamata 12 % (EBKM: 12,74 százalék). Az új forrásokra vonatkozó Erste Duett konstrukcióban elhelyezhető minimális összeg 250 ezer forint. A szintén három hónapos betét kamata 14 % (EBKM: 14,97 százalék)

Az igazgatósági tag hozzátette: az új forint alapú betétlekötési lehetőségek mellett az Erste Bank most az euró alapú konstrukciókra is kiemelkedően magas kamatokat kínál ügyfeleinek. A minimum 500 eurós új források elhelyezésekor, 6 hónapos futamidő esetén 6,5 %-os (EBKM: 6,7 százalék), 12 havi lekötés esetén 5,5 %-os (EBKM: 5,58 százalék) kamatot kínálnak. Ráadásul, ha az ügyfél forint forrását kívánja euró betétben elhelyezni, akkor az átváltást az Erste Bank számlakonverziós deviza közép árfolyamon végzi, forint számláról történő átvezetés esetén pedig 0 %-os konverziós jutalékot alkalmaz.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 23. 21:06
Az Otthonfelújítási Program részletei, feltételei az elmút hetekben többször módosultak. De végre me...
MEDIA1  |  2024. június 23. 18:02
A Media1 podcastjának vendége volt M. Lengyel László, a Sajtószakszervezet ügyvezető elnöke. A beszé...
Kiszámoló  |  2024. június 23. 13:56
A magas kamatok dacára az Egyesült Államokban 5,8%-kal 419 ezer dollárra nőtt a használt ingatlanok...
Holdblog  |  2024. június 23. 07:28
Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik rész...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem