9 °C Budapest

Egyre több helyen fogadják el a plasztikot - sikeres volt a MasterCard akció

Pénzcentrum
2009. június 22. 12:17

Befejeződött a MasterCard bankkártya-elfogadást fejlesztő programjának fővárosi szakasza. Ennek eredményeképpen eddig több mint 1,000 kereskedővel bővült a bankkártyát elfogadó üzletek száma Budapesten. A projekt szervezői jelezték: jelenleg további félezer üzletben készítik elő a terminálok kihelyezését.

A kampány elsősorban a kis- és közepes méretű üzletekre fókuszál: a fővárosban újonnan bekötött boltok 49%-a évente 10 milliónál kisebb forgalmat bonyolít, 23%-uk 10 és 30 millió forint közötti értékben, 19%-uk pedig 30 millió forint feletti értékben értékesít terméket/szolgáltatást.

A megkeresett kereskedők közül az elektronikai cikkeket forgalmazó boltok vezetői voltak a legfogékonyabbak a kártyaelfogadás bevezetésére: ők adják az összes új kártyaelfogadó üzlet 16%-át. 13-13%-ban találunk élelmiszerboltot és vendéglátó-ipari egységet, míg a ruházati boltok 8%-ban képviseltetik magukat. A programnak köszönhetően a budapestiek 27 új virágboltban, 13 papír-írószer üzletben, 7 óra-ékszer kereskedőnél és 7 újonnan csatlakozott filmkölcsönzőben használhatják a bankkártyájukat vásárlásra.

Gauder Milán, a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős üzleti igazgatója elmondta: "A program során kiderült: Budapesten a kereskedők ma már kisebb összegek esetén is számítanak a kártyahasználatra, érzik erre a fogyasztói igényt, és ennek megfelelően nyitottak a szolgáltatás bevezetésére. Általánosságban elmondható, hogy az érdeklődő kereskedők ötöde vezeti be a kártyaelfogadást közvetlenül a marketing akciót követően. A virágboltok, papír-írószer ützletek, vegyes profilú ajándékboltok, DVD kölcsönzők és élelmiszerboltok esetén ez az arány akár 30% is lehet. Esetükben a kiélezett versenyhelyzet megkívánja a szolgáltatások bővítését, mely - a jelen nehéz piaci körülmények között - elengedhetetlen a fennmaradáshoz."

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2022. október 3. 19:53
A háború vége nem látszik sehol, költségei már most tetemesek. Habár a harctéri jelentések, a gazdas...
MEDIA1  |  2022. október 3. 17:24
Megtörtént az RTL reklámértékesít házának átkeresztelése.
Bankmonitor  |  2022. október 3. 16:17
Az árak drasztikus emelkedése miatt most minden eddiginél jobban kell takarékoskodnunk. Ez a helyzet...
Holdblog  |  2022. október 3. 11:51
A monetáris politika lehetetlen hármassága kissé leegyszersítve azt mondja ki, hogy a a szabad tkemo...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?