20 °C Budapest

Egyre több helyen fogadják el a plasztikot - sikeres volt a MasterCard akció

Pénzcentrum
2009. június 22. 12:17

Befejeződött a MasterCard bankkártya-elfogadást fejlesztő programjának fővárosi szakasza. Ennek eredményeképpen eddig több mint 1,000 kereskedővel bővült a bankkártyát elfogadó üzletek száma Budapesten. A projekt szervezői jelezték: jelenleg további félezer üzletben készítik elő a terminálok kihelyezését.

A kampány elsősorban a kis- és közepes méretű üzletekre fókuszál: a fővárosban újonnan bekötött boltok 49%-a évente 10 milliónál kisebb forgalmat bonyolít, 23%-uk 10 és 30 millió forint közötti értékben, 19%-uk pedig 30 millió forint feletti értékben értékesít terméket/szolgáltatást.

A megkeresett kereskedők közül az elektronikai cikkeket forgalmazó boltok vezetői voltak a legfogékonyabbak a kártyaelfogadás bevezetésére: ők adják az összes új kártyaelfogadó üzlet 16%-át. 13-13%-ban találunk élelmiszerboltot és vendéglátó-ipari egységet, míg a ruházati boltok 8%-ban képviseltetik magukat. A programnak köszönhetően a budapestiek 27 új virágboltban, 13 papír-írószer üzletben, 7 óra-ékszer kereskedőnél és 7 újonnan csatlakozott filmkölcsönzőben használhatják a bankkártyájukat vásárlásra.

Gauder Milán, a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős üzleti igazgatója elmondta: "A program során kiderült: Budapesten a kereskedők ma már kisebb összegek esetén is számítanak a kártyahasználatra, érzik erre a fogyasztói igényt, és ennek megfelelően nyitottak a szolgáltatás bevezetésére. Általánosságban elmondható, hogy az érdeklődő kereskedők ötöde vezeti be a kártyaelfogadást közvetlenül a marketing akciót követően. A virágboltok, papír-írószer ützletek, vegyes profilú ajándékboltok, DVD kölcsönzők és élelmiszerboltok esetén ez az arány akár 30% is lehet. Esetükben a kiélezett versenyhelyzet megkívánja a szolgáltatások bővítését, mely - a jelen nehéz piaci körülmények között - elengedhetetlen a fennmaradáshoz."

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 15:58
A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium közleménye alapján kiderült, hogy mely...
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem