16 °C Budapest

Pesti est különszámban kaphatunk pénzügyi fejtágítást

Pénzcentrum
2009. május 28. 11:47

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával május végétől az Est lapok (pl.: Pesti est) különszámaként "Pénziránytű" néven tájékoztató füzet jelenik meg. Az ingyenes kiadvány mintegy négy héten keresztül az Est lapok szokásos terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. A 100 ezer példányban megjelenő "Pénziránytű" közérthető formában tájékoztat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk.

A füzet olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint például: mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya-használatról, mikor melyik hiteltípus lehet hasznos, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontosak a nyugdíjpénztárak stb. A kiadvány megtalálható a három intézmény honlapján (www.gvh.hu, www.mnb.hu, www.pszaf.hu) is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF 2009 februárjában együttműködési megállapodást kötött, melynek célja, hogy közösen segítsék a lakosság pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztését, a pénzügyi ismeretek terjesztését. Az együttműködés fókuszában idén a közös média megjelenések támogatása és rendezvények szervezése áll, ennek keretében jelent meg a mostani kiadvány is.

A gazdasági-pénzügyi válság a három intézmény kezdeményezését még aktuálisabbá tette, hiszen a gazdasági események mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolják. A fiatalok is egyre gyakrabban szembesülnek olyan, a hétköznapjaikat is érintő pénzügyi témákkal, amelyek értelmezése és megértése kihívást jelent számukra. A "Pénziránytű" megbízható és tényszerű információkkal segíti az olvasókat abban, hogy el tudjanak igazodni a pénzügyek sokszor bonyolultnak tűnő világában, és tudatosan döntsenek ezekben a kérdésekben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05