28 °C Budapest

Esti iskola - önkormányzatoknak

2009. május 20. 10:02

Nagy reményeket fűznek a Befektetésbarát önkormányzatokért programhoz a részt vevő települések, amelyek a tavalyi start óta már konkrét lépéseket is tettek.

Negyvenkilenc önkormányzat csatlakozott a főként oktatási és tanácsadási programhoz, amellyel felkészítik a településeket a befektetői érdeklődés fogadására - beleértve a helyi befektetésösztönzési, illetve marketingstratégia elkészítését. A program még az idén zárul, ám jövőre folytathatják.

A települések két képzési csoportra osztva kapnak elméleti és gyakorlati oktatást, ám volt olyan önkormányzat, amely mind a két csoportba bekerült. Negyvenhárom település van a marketingközpontú csoportban: az a közös bennük, hogy megvan a befektetések számára alapvető fontosságú infrastruktúrájuk, például ipari parkjuk, van egy bizonyos beszállítói kör a térségben, azaz versenyképes lehetőségeket kínálnak a befektetőknek. A másik - stratégiaalkotó - csoportba került 22 településnek is számos vonzó versenyelőnye van, azonban ezekre építve érdemes átgondolniuk beruházásösztönzési stratégiájukat. Náluk ki kell választani a fejlesztési prioritásokat, s arra alapozva szükséges meghatározniuk a teendőket.

Az ITD Hungary programja igen kis büdzsével dolgozik. Szakemberek átcsoportosításával három munkatársat állítottak rá a programra, teljes munkaidőben. Mellettük tucatnyian munkaidejük mintegy harmadát a programnak szentelik. Vannak külsős felkért előadók, tanácsadók is. A már megtelepedett külföldi befektetők közül is több vállalta a prezentációt az önkormányzatok számára.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem