8 °C Budapest

Esti iskola - önkormányzatoknak

2009. május 20. 10:02

Nagy reményeket fűznek a Befektetésbarát önkormányzatokért programhoz a részt vevő települések, amelyek a tavalyi start óta már konkrét lépéseket is tettek.

Negyvenkilenc önkormányzat csatlakozott a főként oktatási és tanácsadási programhoz, amellyel felkészítik a településeket a befektetői érdeklődés fogadására - beleértve a helyi befektetésösztönzési, illetve marketingstratégia elkészítését. A program még az idén zárul, ám jövőre folytathatják.

A települések két képzési csoportra osztva kapnak elméleti és gyakorlati oktatást, ám volt olyan önkormányzat, amely mind a két csoportba bekerült. Negyvenhárom település van a marketingközpontú csoportban: az a közös bennük, hogy megvan a befektetések számára alapvető fontosságú infrastruktúrájuk, például ipari parkjuk, van egy bizonyos beszállítói kör a térségben, azaz versenyképes lehetőségeket kínálnak a befektetőknek. A másik - stratégiaalkotó - csoportba került 22 településnek is számos vonzó versenyelőnye van, azonban ezekre építve érdemes átgondolniuk beruházásösztönzési stratégiájukat. Náluk ki kell választani a fejlesztési prioritásokat, s arra alapozva szükséges meghatározniuk a teendőket.

Az ITD Hungary programja igen kis büdzsével dolgozik. Szakemberek átcsoportosításával három munkatársat állítottak rá a programra, teljes munkaidőben. Mellettük tucatnyian munkaidejük mintegy harmadát a programnak szentelik. Vannak külsős felkért előadók, tanácsadók is. A már megtelepedett külföldi befektetők közül is több vállalta a prezentációt az önkormányzatok számára.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16