UniCredit Hitelkönnyítő csomag: "forintos" megoldások

2009. május 14. 11:47

Közvetlenül veszi fel a kapcsolatot az UniCredit Bank minden olyan ügyfelével, akinek átmenetileg gondot jelenthet hitele törlesztése. A Hitelkönnyítő csomaggal a bank rugalmasan, az egyéni élethelyzeteket figyelembe véve próbál segíteni.

Pénzügyi téren is érvényes, hogy az időben történő, pontos diagnózis az első lépés a gyógyulás felé. Az élethelyzet megváltozása miatt felmerülő törlesztési gondokat is minél előbb kell orvosolni - ezt a szemléletet vallja az UniCredit Bank. A bank már jóval a válság kitörése előtt, tavaly júliustól küldi tájékoztató leveleit e hitelek kockázatairól minden devizaalapú hitelt felvett új ügyfelének, hogy azok ne felejtsék el a korábban kapott tájékoztatás figyelmeztető tényeit.

2008 novemberében pedig a bank azonnal csatlakozott a Pénzügyminisztérium kezdeményezéséhez, amely a devizaalapú hitellel rendelkezők megsegítéséről szólt. 2009 februárjában megerősítette, hogy semmit nem zárt le a hivatalos, évvégi határidővel, hanem idén is biztosítja a visszafizetési könnyítést jelentő pénzügyi lehetőségeket. Rugalmas megoldáskínálatát az időközben felmerülő igényeknek és a PSZÁF iránymutató ajánlásának megfelelően folyamatosan fejlesztette és fejleszti.

Mára egy teljes Hitelkönnyítő csomag áll rendelkezésre, melynek lényege:
 - az UniCredit Bank munkatársai a választékból személyre szabott ajánlattal,
 - proaktívan, saját kezdeményezésre keresik meg az átmenetileg nehéz helyzetbe került vagy erre eséllyel bíró ügyfeleket, hogy ezzel megelőzzék a gondok megoldhatatlanná válását.

A "forintos" megoldások közül a legfontosabbak, hogy a bank az ügyfele kérésére banki költség felszámítása nélkül meghosszabbítja hitelének futamidejét, illetve türelmi időt ad a tőke fizetésére két éves felső határral, ami által ideiglenesen csökken a havi törlesztőrészlet. A devizában való törlesztést is lehetővé teszi az UniCredit, ha a devizabevétellel rendelkező ügyfele igényli ezt.

A bank a hitelszerződést és természetesen az egyéni pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve alakítja ki ügyfele részére a személyére szabott hitelkönnyítő eszköztárat. Ennek keretében szakmai hozzáértése és az ügyfelek pénzügyi szokásai terén szerzett tapasztalata alapján felajánlja a leginkább megfelelőnek tartott megoldást. Ha azonban az ügyfélnek mégsem ez az út lenne járható, akkor közös egyeztetés, felelős információcsere után az UniCredit Bank rugalmasan egy újabb egyéni megoldást kínál fel neki.

A devizaalapú hitel forintalapúvá való átalakítása is lehetséges, valamint az UniCredit Bank rugalmasan, a 30 napos bejelentési kötelezettségtől eltekintve, kezeli ügyfelei előtörlesztési kérelmét. Természetesen eddig is, ha az ügyfél törlesztési gondjával a bankhoz fordult - s ezt sokan meg is tették -, személyre szabott hitelkönnyítési ajánlatot adott neki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2009 májusától kezdve az UniCredit Bank pedig már nemcsak fogadja, hanem proaktívan, közvetlenül is felveszi a kapcsolatot az ügyfeleivel, nemcsak azokkal, akik már késtek a devizaalapú jelzáloghiteleik törlesztésével, hanem a megelőzés érdekében azoknak is felajánlja a hitelkönnyítést, akik még nem késtek, de érdekli őket ez a lehetőség. A bank és az ügyfelek közös érdeke, hogy a nehézségeket minél hamarabb felismerjék, és - egymást kölcsönösen tájékoztatva - az egyéni körülményekkel, élethelyzettel összhangban orvosolják, mert így a problémák jobban kezelhetőek. 

A Hitelkönnyítő csomag bevezető szakaszának tapasztalatai visszaigazolták, hogy az ügyfelek értékelik a bank proaktív és rugalmas hozzáállását. Az UniCredit Bank pontosan tudja, hogy a hitelezésben is csak elégedett ügyfelekkel lehet hosszú távon sikeres, ezért a hitelkockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatásra kiemelt hangsúlyt fektet. A hitelfelvételt megelőzően a devizahitelekben rejlő kockázatokat szóban és írásban is ismerteti, és felhívja a figyelmet az ügyfelek rendelkezésére álló törlesztőrészlet-kalkulátorokra is - ezt a lehetőséget egyébként a hitelfelvételt követően kiküldött levelében ismételten hangsúlyozza.

A törlesztőrészlet-kalkulátorok elérhetőek a www.unicreditbank.hu című honlapon, és segítségükkel mindenki ki tudja számítani, hogy várhatóan milyen összegű lesz forintban a hitele havi törlesztőrészlete a különféle lehetséges árfolyamváltozások esetén. A forintalapú hitelről is tájékozódhatnak, s így megfontoltan, jól informáltan mérlegelhetnek, dönthetnek például arról is, hogy kívánják-e devizaalapú hitelüket - természetesen költségmentesen - forinthitelre átalakítani. A bank pontosan tudja, hogy az ügyfelek saját döntései iránti felelősségét nincs módja átvenni, de az objektív lehetőségek határán belül, a tájékoztatáson túl, üzletpolitikájával is segítheti a hiteltulajdonosok helyzetét, illetve azt, hogy a hitelfelvevők felelős döntést hozzanak.

"Meg kellett tanulnunk az orvosoktól, hogy az időben történő és pontos diagnózis a gyógyulás alapja. Természetesen szükségünk van ehhez megfelelő gyógyító eszközökre, módszerekre, s mivel egy helyzetet gyógyítunk, így a résztvevő partner felelős közreműködésére is, hiszen mindez együtt teszi igazán hatékonnyá a Hitelkönnyítő csomagunkat - mondta Tátrai Bernadett, a Lakossági és kisvállalati üzletág vezetője. - Büszkék vagyunk arra, hogy mi azon kevesek közé tartozunk, akik nemcsak a hitelezéssel nem álltunk le, de törlesztési megoldásokat is az igények változásának megfelelően fejlesztettünk, s ez így lesz a jövőben is. A közeljövőben jó hírekkel fogunk szolgálni a kisvállalati szféra hasonló gondjainak kezelésével kapcsolatban is."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 21:13
Perintfalvi Rita katolikus teológus, író, egyetemi oktató közösségi médiás bejegyzésében ír arról, h...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem