5 °C Budapest

UniCredit Hitelkönnyítő csomag: "forintos" megoldások

2009. május 14. 11:47

Közvetlenül veszi fel a kapcsolatot az UniCredit Bank minden olyan ügyfelével, akinek átmenetileg gondot jelenthet hitele törlesztése. A Hitelkönnyítő csomaggal a bank rugalmasan, az egyéni élethelyzeteket figyelembe véve próbál segíteni.

Pénzügyi téren is érvényes, hogy az időben történő, pontos diagnózis az első lépés a gyógyulás felé. Az élethelyzet megváltozása miatt felmerülő törlesztési gondokat is minél előbb kell orvosolni - ezt a szemléletet vallja az UniCredit Bank. A bank már jóval a válság kitörése előtt, tavaly júliustól küldi tájékoztató leveleit e hitelek kockázatairól minden devizaalapú hitelt felvett új ügyfelének, hogy azok ne felejtsék el a korábban kapott tájékoztatás figyelmeztető tényeit.

2008 novemberében pedig a bank azonnal csatlakozott a Pénzügyminisztérium kezdeményezéséhez, amely a devizaalapú hitellel rendelkezők megsegítéséről szólt. 2009 februárjában megerősítette, hogy semmit nem zárt le a hivatalos, évvégi határidővel, hanem idén is biztosítja a visszafizetési könnyítést jelentő pénzügyi lehetőségeket. Rugalmas megoldáskínálatát az időközben felmerülő igényeknek és a PSZÁF iránymutató ajánlásának megfelelően folyamatosan fejlesztette és fejleszti.

Mára egy teljes Hitelkönnyítő csomag áll rendelkezésre, melynek lényege:
 - az UniCredit Bank munkatársai a választékból személyre szabott ajánlattal,
 - proaktívan, saját kezdeményezésre keresik meg az átmenetileg nehéz helyzetbe került vagy erre eséllyel bíró ügyfeleket, hogy ezzel megelőzzék a gondok megoldhatatlanná válását.

A "forintos" megoldások közül a legfontosabbak, hogy a bank az ügyfele kérésére banki költség felszámítása nélkül meghosszabbítja hitelének futamidejét, illetve türelmi időt ad a tőke fizetésére két éves felső határral, ami által ideiglenesen csökken a havi törlesztőrészlet. A devizában való törlesztést is lehetővé teszi az UniCredit, ha a devizabevétellel rendelkező ügyfele igényli ezt.

A bank a hitelszerződést és természetesen az egyéni pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve alakítja ki ügyfele részére a személyére szabott hitelkönnyítő eszköztárat. Ennek keretében szakmai hozzáértése és az ügyfelek pénzügyi szokásai terén szerzett tapasztalata alapján felajánlja a leginkább megfelelőnek tartott megoldást. Ha azonban az ügyfélnek mégsem ez az út lenne járható, akkor közös egyeztetés, felelős információcsere után az UniCredit Bank rugalmasan egy újabb egyéni megoldást kínál fel neki.

A devizaalapú hitel forintalapúvá való átalakítása is lehetséges, valamint az UniCredit Bank rugalmasan, a 30 napos bejelentési kötelezettségtől eltekintve, kezeli ügyfelei előtörlesztési kérelmét. Természetesen eddig is, ha az ügyfél törlesztési gondjával a bankhoz fordult - s ezt sokan meg is tették -, személyre szabott hitelkönnyítési ajánlatot adott neki.

2009 májusától kezdve az UniCredit Bank pedig már nemcsak fogadja, hanem proaktívan, közvetlenül is felveszi a kapcsolatot az ügyfeleivel, nemcsak azokkal, akik már késtek a devizaalapú jelzáloghiteleik törlesztésével, hanem a megelőzés érdekében azoknak is felajánlja a hitelkönnyítést, akik még nem késtek, de érdekli őket ez a lehetőség. A bank és az ügyfelek közös érdeke, hogy a nehézségeket minél hamarabb felismerjék, és - egymást kölcsönösen tájékoztatva - az egyéni körülményekkel, élethelyzettel összhangban orvosolják, mert így a problémák jobban kezelhetőek. 

A Hitelkönnyítő csomag bevezető szakaszának tapasztalatai visszaigazolták, hogy az ügyfelek értékelik a bank proaktív és rugalmas hozzáállását. Az UniCredit Bank pontosan tudja, hogy a hitelezésben is csak elégedett ügyfelekkel lehet hosszú távon sikeres, ezért a hitelkockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatásra kiemelt hangsúlyt fektet. A hitelfelvételt megelőzően a devizahitelekben rejlő kockázatokat szóban és írásban is ismerteti, és felhívja a figyelmet az ügyfelek rendelkezésére álló törlesztőrészlet-kalkulátorokra is - ezt a lehetőséget egyébként a hitelfelvételt követően kiküldött levelében ismételten hangsúlyozza.

A törlesztőrészlet-kalkulátorok elérhetőek a www.unicreditbank.hu című honlapon, és segítségükkel mindenki ki tudja számítani, hogy várhatóan milyen összegű lesz forintban a hitele havi törlesztőrészlete a különféle lehetséges árfolyamváltozások esetén. A forintalapú hitelről is tájékozódhatnak, s így megfontoltan, jól informáltan mérlegelhetnek, dönthetnek például arról is, hogy kívánják-e devizaalapú hitelüket - természetesen költségmentesen - forinthitelre átalakítani. A bank pontosan tudja, hogy az ügyfelek saját döntései iránti felelősségét nincs módja átvenni, de az objektív lehetőségek határán belül, a tájékoztatáson túl, üzletpolitikájával is segítheti a hiteltulajdonosok helyzetét, illetve azt, hogy a hitelfelvevők felelős döntést hozzanak.

"Meg kellett tanulnunk az orvosoktól, hogy az időben történő és pontos diagnózis a gyógyulás alapja. Természetesen szükségünk van ehhez megfelelő gyógyító eszközökre, módszerekre, s mivel egy helyzetet gyógyítunk, így a résztvevő partner felelős közreműködésére is, hiszen mindez együtt teszi igazán hatékonnyá a Hitelkönnyítő csomagunkat - mondta Tátrai Bernadett, a Lakossági és kisvállalati üzletág vezetője. - Büszkék vagyunk arra, hogy mi azon kevesek közé tartozunk, akik nemcsak a hitelezéssel nem álltunk le, de törlesztési megoldásokat is az igények változásának megfelelően fejlesztettünk, s ez így lesz a jövőben is. A közeljövőben jó hírekkel fogunk szolgálni a kisvállalati szféra hasonló gondjainak kezelésével kapcsolatban is."

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?