17 °C Budapest

Fertőző lakáshitel-láz: szocpollal terjed a kór!

Pénzcentrum
2009. április 15. 05:40

A banki ajánlatok összehasonlítása forint-, euró- és svájci frank alapon A legutóbbi lakáshitel körképünk megjelenésétől eltelt időszakban fontos, a piac egészét érintő változásokról szóló hírek kaptak szárnyra. A hitelpiaci forgalom jelentős csökkenéséről szóló MNB jelentésre néhány bank rácáfolt, de a devizahitelek egyetlen versenyképes alternatíváját jelentő államilag támogatott hitel kamattámogatásának eltörlése újra egypólusúvá változtathatja a piacot. Míg 2008-ban a válság előtti időszak tekintetében a frankhitelek felé történő eltolódást figyelhettünk meg, addig idén a forinthitelek iránti élénk érdeklődést előrevetítő második negyedév után nem sok versenytársa maradhat az euró alapú hiteleknek.

Forinthitelek használt lakásra: közel másfélszeres eltérés a havi részletekben!

A forint alapú ajánlatok között szembetűnő a különbség a THM-ek és a havonta fizetendő törlesztőrészletek tekintetében. A legvonzóbb ajánlatot a K&H Bank tette, amely 7,53 %-os THM és havi 41 320 forintos törlesztőrészlet mellett kínál 5 millió forintot 20 éves futamidőre. 50 ezer alatti havi részletekkel következik az UniCredit, az OTP, az AXA és a Budapest Bank, ám 15 % körüli THM-mel tett csak ajánlatot a Raiffeisen, a CIB és az Allianz.

Forinthitel új lakásra: havi negyvenezret meghaladó eltérés a bankok között!

Az államilag támogatott lakáshiteleket forgalmazó pénzintézetek ajánlataival nem vehetik fel a versenyt a piaci alapú forinthiteleket kínáló bankok. A 10 milliós ajánlatok között hasonlóan magas eltérések mutatkoznak, mint az előző esetben. Az ajánlatok között ezúttal is a K&H Bank ajánlata volt a legkedvezőbb, de az ehhez tartozó törlesztőrészletnek akár a másfélszeresét is elkérhetik más pénzintézeteknél.

Euró alapú lakáshitelek: a magasabb THM nem mindig jár magasabb törlesztőrészlettel!

Az 5 milliós ajánlatok között 8,26 %-kal és az első kamatperiódusra vonatkozó akciós törlesztőrészlettel a K&H Bank végzett az élen, őket követi az Erste és a CIB Bank. 10-11 %-os THM mellett ad hitelt az UniCredit, az AXA, az OTP és az Allianz Bank, de az eltérő mértékű induló költségek miatt előfordulhat, hogy a magasabb THM nem jár együtt a magasabb havi törlesztőrészlettel.

A tízmilliós ajánlatok áttekintését követően megállapítható, hogy a K&H Bank négyből négyet húzott be ebben a hónapban, a frankhitelek forgalmazásának felfüggesztése miatt több elsőség azonban már nem jutott a pénzintézetnek. Az Erste és a CIB Bank megtartotta dobogó helyezéseit a sort az előző táblázathoz hasonlóan ezúttal is a Budapest Bank zárja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Frankhitelek: továbbra is az élen az AXA Bank!

A hazai pénzintézetek többsége már felfüggesztette a frankhitelek forgalmazását, nem úgy az alábbi négyes. Az AXA Bank az euró hitelekkel partiképes THM és havi részlet mellett kínálja frankhitelét, hasonlóan kedvezőnek mondható az Allianz és a Budapest Bank ajánlata is. Az OTP még ugyan forgalmazza a konstrukciót, de ők már régen kiárazták a piacról a korábban oly népszerű frankhitelüket.

A 10 millió forintos ajánlatok tekintetében sincs különösebb meglepetés, említést érdemel, hogy az AXA és az Allianz ajánlata között mindössze 5 forint az eltérés. A Budapest Bank 92 095 forintos, míg az OTP már 116 502 forintos törlesztőrészletet kér havonta a 20 éves futamidő esetén.

Allianz, AXA, Budapest Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 12:12
Elször került magyar pr-szakember az ICCO (The International Communications Consultancy Organisation...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?