Fertőző lakáshitel-láz: szocpollal terjed a kór!

Pénzcentrum
2009. április 15. 05:40

A banki ajánlatok összehasonlítása forint-, euró- és svájci frank alapon A legutóbbi lakáshitel körképünk megjelenésétől eltelt időszakban fontos, a piac egészét érintő változásokról szóló hírek kaptak szárnyra. A hitelpiaci forgalom jelentős csökkenéséről szóló MNB jelentésre néhány bank rácáfolt, de a devizahitelek egyetlen versenyképes alternatíváját jelentő államilag támogatott hitel kamattámogatásának eltörlése újra egypólusúvá változtathatja a piacot. Míg 2008-ban a válság előtti időszak tekintetében a frankhitelek felé történő eltolódást figyelhettünk meg, addig idén a forinthitelek iránti élénk érdeklődést előrevetítő második negyedév után nem sok versenytársa maradhat az euró alapú hiteleknek.

Forinthitelek használt lakásra: közel másfélszeres eltérés a havi részletekben!

A forint alapú ajánlatok között szembetűnő a különbség a THM-ek és a havonta fizetendő törlesztőrészletek tekintetében. A legvonzóbb ajánlatot a K&H Bank tette, amely 7,53 %-os THM és havi 41 320 forintos törlesztőrészlet mellett kínál 5 millió forintot 20 éves futamidőre. 50 ezer alatti havi részletekkel következik az UniCredit, az OTP, az AXA és a Budapest Bank, ám 15 % körüli THM-mel tett csak ajánlatot a Raiffeisen, a CIB és az Allianz.

Forinthitel új lakásra: havi negyvenezret meghaladó eltérés a bankok között!

Az államilag támogatott lakáshiteleket forgalmazó pénzintézetek ajánlataival nem vehetik fel a versenyt a piaci alapú forinthiteleket kínáló bankok. A 10 milliós ajánlatok között hasonlóan magas eltérések mutatkoznak, mint az előző esetben. Az ajánlatok között ezúttal is a K&H Bank ajánlata volt a legkedvezőbb, de az ehhez tartozó törlesztőrészletnek akár a másfélszeresét is elkérhetik más pénzintézeteknél.

Euró alapú lakáshitelek: a magasabb THM nem mindig jár magasabb törlesztőrészlettel!

Az 5 milliós ajánlatok között 8,26 %-kal és az első kamatperiódusra vonatkozó akciós törlesztőrészlettel a K&H Bank végzett az élen, őket követi az Erste és a CIB Bank. 10-11 %-os THM mellett ad hitelt az UniCredit, az AXA, az OTP és az Allianz Bank, de az eltérő mértékű induló költségek miatt előfordulhat, hogy a magasabb THM nem jár együtt a magasabb havi törlesztőrészlettel.

A tízmilliós ajánlatok áttekintését követően megállapítható, hogy a K&H Bank négyből négyet húzott be ebben a hónapban, a frankhitelek forgalmazásának felfüggesztése miatt több elsőség azonban már nem jutott a pénzintézetnek. Az Erste és a CIB Bank megtartotta dobogó helyezéseit a sort az előző táblázathoz hasonlóan ezúttal is a Budapest Bank zárja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Frankhitelek: továbbra is az élen az AXA Bank!

A hazai pénzintézetek többsége már felfüggesztette a frankhitelek forgalmazását, nem úgy az alábbi négyes. Az AXA Bank az euró hitelekkel partiképes THM és havi részlet mellett kínálja frankhitelét, hasonlóan kedvezőnek mondható az Allianz és a Budapest Bank ajánlata is. Az OTP még ugyan forgalmazza a konstrukciót, de ők már régen kiárazták a piacról a korábban oly népszerű frankhitelüket.

A 10 millió forintos ajánlatok tekintetében sincs különösebb meglepetés, említést érdemel, hogy az AXA és az Allianz ajánlata között mindössze 5 forint az eltérés. A Budapest Bank 92 095 forintos, míg az OTP már 116 502 forintos törlesztőrészletet kér havonta a 20 éves futamidő esetén.

Allianz, AXA, Budapest Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 20. 20:38
Az ATV fegyelmi eljárást indít Somos András ellen, amiért az ATV Start élő adásában azt mondta Márki...
Kiszámoló  |  2024. február 20. 19:25
Sok ügyfél vár arra, hogy a lakáshitelek kamatai újra 2-3% körül alakuljanak, akkor szeretnének majd...
Bankmonitor  |  2024. február 20. 08:20
Az MNB és a KSH együttműködésében három évente napvilágot lát a „Miből élünk című kiadvány, am...
Holdblog  |  2024. február 20. 05:07
Miért vagyok annyira biztos ebben? Sajátságos okok miatt a magyar ingatlanpiac egyszerűen egy év kés...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem