17 °C Budapest

UniCredit Bank: 40 millió eurós forrás beruházások finanszírozására

2009. április 23. 12:45

Újabb 40 millió euró összegű forrás áll a kis- és középvállalkozások, az ún. Mid Cap vállalkozások, valamint az önkormányzatok rendelkezésére, hogy ebből finanszírozzák beruházásaikat, különös tekintettel az innováció- és technológiafejlesztési, energetikai és környezetvédelmi projektjeikre. Ezzel az Európai Beruházási Bank (EIB) az UniCredit Bank közvetítésével immár összességében 300 millió euró összeggel támogatja a hazai magán- és önkormányzati szektor beruházásait.

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) felvett hitelek kiemelt célja, hogy az ügyfelek fejlesztési elképzeléseihez hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású forrást biztosítson. A hitelből finanszírozhatók ipari, iparhoz kapcsolódó szolgáltatási, egészségügyi, oktatási, turisztikai, infrastrukturális, valamint energiaipari és környezetvédelmi beruházások. A projektek célja - többek között - a tudás alapú gazdaság, az infrastrukturális fejlesztések, valamint a beruházáshoz kapcsolódóan az üzleti tevékenység bővítéséhez szükséges tartós forgóeszközigény finanszírozása.

A Global és Mid Cap Hitel megállapodás keretében az UniCredit Banknak lehetősége nyílik a 250 főnél kevesebb létszámmal működő kis- és középvállalatok mellett, a 3.000 főnél kevesebb összlétszámmal működő ún. Mid Cap cégek és az önkormányzatok projektjeinek kedvező kondíciójú hitelezésére is.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. az euró zóna legnagyobb, valamint a Közép- és Kelet-Európában legkiterjedtebb bankhálózattal rendelkező UniCredit Group magyarországi tagja. Az UniCredit Magyarországon is csoportként van jelen: lakossági, egyéni- és társas vállalkozói, valamint intézményi ügyfelei számára korszerű banki szolgáltatások teljes körét kínálja a számlavezetéstől a lízingig, a vagyonkezeléstől a befektetési bank szolgáltatásokig és a hitelektől a faktorálásig, ezen felül szakértő tanácsadással nyújt segítséget az európai uniós és a nemzeti támogatások igényléséhez és felhasználásához.

Az Európai Beruházási Bank által finanszírozott projekteket mindig nagy körültekintéssel választják ki. Az EIB legfontosabb célja, hogy pénzügyi eszközökkel segítse az unió kiegyensúlyozott fejlődését és integrációját, illetve erősítse a tagállamok gazdaságát. Az EIB és az UniCredit folytatódó együttműködése révén a hazai vállalatok, vállalkozások és intézmények továbbra is kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?