29 °C Budapest

UniCredit Bank: 40 millió eurós forrás beruházások finanszírozására

2009. április 23. 12:45

Újabb 40 millió euró összegű forrás áll a kis- és középvállalkozások, az ún. Mid Cap vállalkozások, valamint az önkormányzatok rendelkezésére, hogy ebből finanszírozzák beruházásaikat, különös tekintettel az innováció- és technológiafejlesztési, energetikai és környezetvédelmi projektjeikre. Ezzel az Európai Beruházási Bank (EIB) az UniCredit Bank közvetítésével immár összességében 300 millió euró összeggel támogatja a hazai magán- és önkormányzati szektor beruházásait.

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) felvett hitelek kiemelt célja, hogy az ügyfelek fejlesztési elképzeléseihez hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású forrást biztosítson. A hitelből finanszírozhatók ipari, iparhoz kapcsolódó szolgáltatási, egészségügyi, oktatási, turisztikai, infrastrukturális, valamint energiaipari és környezetvédelmi beruházások. A projektek célja - többek között - a tudás alapú gazdaság, az infrastrukturális fejlesztések, valamint a beruházáshoz kapcsolódóan az üzleti tevékenység bővítéséhez szükséges tartós forgóeszközigény finanszírozása.

A Global és Mid Cap Hitel megállapodás keretében az UniCredit Banknak lehetősége nyílik a 250 főnél kevesebb létszámmal működő kis- és középvállalatok mellett, a 3.000 főnél kevesebb összlétszámmal működő ún. Mid Cap cégek és az önkormányzatok projektjeinek kedvező kondíciójú hitelezésére is.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. az euró zóna legnagyobb, valamint a Közép- és Kelet-Európában legkiterjedtebb bankhálózattal rendelkező UniCredit Group magyarországi tagja. Az UniCredit Magyarországon is csoportként van jelen: lakossági, egyéni- és társas vállalkozói, valamint intézményi ügyfelei számára korszerű banki szolgáltatások teljes körét kínálja a számlavezetéstől a lízingig, a vagyonkezeléstől a befektetési bank szolgáltatásokig és a hitelektől a faktorálásig, ezen felül szakértő tanácsadással nyújt segítséget az európai uniós és a nemzeti támogatások igényléséhez és felhasználásához.

Az Európai Beruházási Bank által finanszírozott projekteket mindig nagy körültekintéssel választják ki. Az EIB legfontosabb célja, hogy pénzügyi eszközökkel segítse az unió kiegyensúlyozott fejlődését és integrációját, illetve erősítse a tagállamok gazdaságát. Az EIB és az UniCredit folytatódó együttműködése révén a hazai vállalatok, vállalkozások és intézmények továbbra is kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem