13 °C Budapest

UniCredit Bank: 40 millió eurós forrás beruházások finanszírozására

2009. április 23. 12:45

Újabb 40 millió euró összegű forrás áll a kis- és középvállalkozások, az ún. Mid Cap vállalkozások, valamint az önkormányzatok rendelkezésére, hogy ebből finanszírozzák beruházásaikat, különös tekintettel az innováció- és technológiafejlesztési, energetikai és környezetvédelmi projektjeikre. Ezzel az Európai Beruházási Bank (EIB) az UniCredit Bank közvetítésével immár összességében 300 millió euró összeggel támogatja a hazai magán- és önkormányzati szektor beruházásait.

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) felvett hitelek kiemelt célja, hogy az ügyfelek fejlesztési elképzeléseihez hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású forrást biztosítson. A hitelből finanszírozhatók ipari, iparhoz kapcsolódó szolgáltatási, egészségügyi, oktatási, turisztikai, infrastrukturális, valamint energiaipari és környezetvédelmi beruházások. A projektek célja - többek között - a tudás alapú gazdaság, az infrastrukturális fejlesztések, valamint a beruházáshoz kapcsolódóan az üzleti tevékenység bővítéséhez szükséges tartós forgóeszközigény finanszírozása.

A Global és Mid Cap Hitel megállapodás keretében az UniCredit Banknak lehetősége nyílik a 250 főnél kevesebb létszámmal működő kis- és középvállalatok mellett, a 3.000 főnél kevesebb összlétszámmal működő ún. Mid Cap cégek és az önkormányzatok projektjeinek kedvező kondíciójú hitelezésére is.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. az euró zóna legnagyobb, valamint a Közép- és Kelet-Európában legkiterjedtebb bankhálózattal rendelkező UniCredit Group magyarországi tagja. Az UniCredit Magyarországon is csoportként van jelen: lakossági, egyéni- és társas vállalkozói, valamint intézményi ügyfelei számára korszerű banki szolgáltatások teljes körét kínálja a számlavezetéstől a lízingig, a vagyonkezeléstől a befektetési bank szolgáltatásokig és a hitelektől a faktorálásig, ezen felül szakértő tanácsadással nyújt segítséget az európai uniós és a nemzeti támogatások igényléséhez és felhasználásához.

Az Európai Beruházási Bank által finanszírozott projekteket mindig nagy körültekintéssel választják ki. Az EIB legfontosabb célja, hogy pénzügyi eszközökkel segítse az unió kiegyensúlyozott fejlődését és integrációját, illetve erősítse a tagállamok gazdaságát. Az EIB és az UniCredit folytatódó együttműködése révén a hazai vállalatok, vállalkozások és intézmények továbbra is kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem