A motorosok jobban bírják a törlesztést

Pénzcentrum
2009. május 12. 09:17

Valamelyest nőtt ugyan az elmúlt hónapokban a pénzintézetek által visszavett motorok száma, de nem ugrásszerűen - fogalmazott a fizetési nehézségek miatt lefoglalt motorok forgalmazásával is foglalkozó Spirro Kft.

Ez persze annak is köszönhető, hogy a pénzintézeteknek sem érdekük lefoglalni a járműveket, inkább megpróbálnak segíteni a bajba jutott ügyfeleken, például úgy, hogy forintban rögzítik a havi törlesztőrészleteket, és a futamidőt változtatják az árfolyam változásától függően.

Persze akik nem jelezték időben fizetési nehézségeiket, mégiscsak meg kell váljanak motorjaiktól, közülük sokan maguk viszik be azt a cég telephelyére, mert így legalább a beszállítási költségeket nem számlázzák ki nekik.

A Spirro szerint az utóbbi időben a készletfinanszírozásból visszavett, lényegében új, null kilométeres motorok száma nőtt meg igazán, azon belül is a nehezen eladható, drága modellektől válnak meg elsőként a kereskedők. Ezen persze a pénzintézet is bukik, mivel az értékesítésből befolyó összegek biztosan nem fedezik a motorokon lévő hiteleket, illetve a visszavétel költségeit (behajtás, szállítás, tárolás, eladás).

Mindenesetre a motorpiacot egyelőre nem érinti a bebukott kétkerekűek árlehúzó hatása, mivel a visszavett motorokat piaci áron, az Eurotax díjazása alapján dobják ismét piacra. Ennek ellenére a vevők jól járnak vele, hiszen gyakorlatilag újak, ám több éve egy kereskedésben porosodtak, így a 2-3 évvel ezelőtti áron kerülnek piacra, mégis új motorokra érvényes garanciákkal.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?