21 °C Budapest

Még tíz napig igényelhető a diákhitel

2009. május 5. 16:47

Már csak tíz napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg akár 200 ezer - a költségtérítéses képzésben részt vevőknek akár 250 ezer - forint is lehet. Speciális esetben az igényelhető diákhitel további 50 ezer forinttal nőhet. Aki most lekési a május 15-i határidőt, már csak a jövő tanévtől kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt.

Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.

Azok az új igénylők, akik még május 15-ig beadják igénylésüket, június 15-én, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján, egy összegben kaphatják meg visszamenőleg a teljes tavaszi szemeszterre esedékes öt havi kölcsönüket. Ez akár 200 ezer forint - a költségtérítéses diákoknak 250 ezer forint - is lehet. Speciális esetben - ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők - szemeszterenként további 50 ezer forinttal nőhet az összeg.

A diákhitelt felsőfokú tanulmányai alatt 40 éves koráig bárki igénybe veheti. Nincs hitelbírálat. Nem kell sem jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Csak a tanulmányok befejezése után, negyedéves türelmi idő elteltével kell a törlesztést megkezdeni.

"Mint köztudott, a speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a diákhitel havi törlesztőrészletét nem érinti a világban jelenleg tapasztalható pénzügyi válság. A havonta visszafizetendő összeg nagy biztonsággal teljesíthető, mert kizárólag a törlesztő jövedeleméhez - illetve bizonyos esetekben a minimálbérhez - igazodik" - áll a Diákhitel központ közleményében.

Forrás: Edupress

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05