7 °C Budapest

Még tíz napig igényelhető a diákhitel

2009. május 5. 16:47

Már csak tíz napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg akár 200 ezer - a költségtérítéses képzésben részt vevőknek akár 250 ezer - forint is lehet. Speciális esetben az igényelhető diákhitel további 50 ezer forinttal nőhet. Aki most lekési a május 15-i határidőt, már csak a jövő tanévtől kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt.

Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.

Azok az új igénylők, akik még május 15-ig beadják igénylésüket, június 15-én, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján, egy összegben kaphatják meg visszamenőleg a teljes tavaszi szemeszterre esedékes öt havi kölcsönüket. Ez akár 200 ezer forint - a költségtérítéses diákoknak 250 ezer forint - is lehet. Speciális esetben - ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők - szemeszterenként további 50 ezer forinttal nőhet az összeg.

A diákhitelt felsőfokú tanulmányai alatt 40 éves koráig bárki igénybe veheti. Nincs hitelbírálat. Nem kell sem jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Csak a tanulmányok befejezése után, negyedéves türelmi idő elteltével kell a törlesztést megkezdeni.

"Mint köztudott, a speciális törlesztési feltételeknek köszönhetően a diákhitel havi törlesztőrészletét nem érinti a világban jelenleg tapasztalható pénzügyi válság. A havonta visszafizetendő összeg nagy biztonsággal teljesíthető, mert kizárólag a törlesztő jövedeleméhez - illetve bizonyos esetekben a minimálbérhez - igazodik" - áll a Diákhitel központ közleményében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: Edupress

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 17:50
Nem engedték be a 444 az újságíróját a Békemeneteket szervező kormányközeli álcivil szervezet, a CÖF...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem