28 °C Budapest

Fellélegezhetnek a CIB devizahitelesek - CIB Megoldás Hitel

Pénzcentrum
2009. április 23. 18:00

A CIB Bank új termékével azoknak az ingatlanfedezetes hitellel rendelkező ügyfeleinek kíván segítséget nyújtani, akiknek a gazdasági válság, árfolyamváltozás hatására a jelenlegi törlesztőrészlet teljesítése átmenetileg nehézséget jelent.

A konstrukció lényege, hogy a törlesztőrészlet megfizetésére a Bank egy úgynevezett könnyített időszakot biztosít, mely időszak alatt, az eddig fizetett havi törlesztő részletének csak egy részét kell teljesítenie. Deviza alapú hitelek esetében a devizában megállapított törlesztőrészlet mértéke csökken. A könnyített időszak alatt meg nem fizetett tőke- és kamatrész megfizetésére a könnyített időszak lejártát követően a fennmaradó futamidőben kerül sor.

Az igényléshez a kitöltött igénylőlap, az eredeti Kölcsönszerződés (illetve annak esetleges módosításai), CIB bankszámlára érkező jövedelem és két darab csoportos beszedési megbízás szükséges.

A hitel átütemezésének feltételei közé tartozik a módosított kölcsönszerződés aláírása, a kölcsönszerződés módosításának közjegyzői okiratba foglalása, a személyi okmányok bemutatása, valamint a Bank által az egyedi módosított kölcsönszerződésben támasztott feltételek teljesülése. A könnyített időszak hossza 1, 2 vagy 3 év lehet.

A törlesztőrészlet mértéke forintalapú kölcsön esetén, a kölcsönszerződés szerinti utolsó kamatperiódusban esedékes forint vagy deviza törlesztőrészletének 75%, 50% vagy 25%-a, de legalább 10 000 forint lehet. Devizaalapú (CHF, EUR) kölcsön esetén a 10 000 forintnak megfelelő, a szerződésmódosítás napján érvényes CIB eladási árfolyamon számított adott devizanemben kifejezett ellenértéke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További részletek a CIB Bank honlapján!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?