17 °C Budapest

Fellélegezhetnek a CIB devizahitelesek - CIB Megoldás Hitel

Pénzcentrum
2009. április 23. 18:00

A CIB Bank új termékével azoknak az ingatlanfedezetes hitellel rendelkező ügyfeleinek kíván segítséget nyújtani, akiknek a gazdasági válság, árfolyamváltozás hatására a jelenlegi törlesztőrészlet teljesítése átmenetileg nehézséget jelent.

A konstrukció lényege, hogy a törlesztőrészlet megfizetésére a Bank egy úgynevezett könnyített időszakot biztosít, mely időszak alatt, az eddig fizetett havi törlesztő részletének csak egy részét kell teljesítenie. Deviza alapú hitelek esetében a devizában megállapított törlesztőrészlet mértéke csökken. A könnyített időszak alatt meg nem fizetett tőke- és kamatrész megfizetésére a könnyített időszak lejártát követően a fennmaradó futamidőben kerül sor.

Az igényléshez a kitöltött igénylőlap, az eredeti Kölcsönszerződés (illetve annak esetleges módosításai), CIB bankszámlára érkező jövedelem és két darab csoportos beszedési megbízás szükséges.

A hitel átütemezésének feltételei közé tartozik a módosított kölcsönszerződés aláírása, a kölcsönszerződés módosításának közjegyzői okiratba foglalása, a személyi okmányok bemutatása, valamint a Bank által az egyedi módosított kölcsönszerződésben támasztott feltételek teljesülése. A könnyített időszak hossza 1, 2 vagy 3 év lehet.

A törlesztőrészlet mértéke forintalapú kölcsön esetén, a kölcsönszerződés szerinti utolsó kamatperiódusban esedékes forint vagy deviza törlesztőrészletének 75%, 50% vagy 25%-a, de legalább 10 000 forint lehet. Devizaalapú (CHF, EUR) kölcsön esetén a 10 000 forintnak megfelelő, a szerződésmódosítás napján érvényes CIB eladási árfolyamon számított adott devizanemben kifejezett ellenértéke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További részletek a CIB Bank honlapján!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?