27 °C Budapest

Vírusirtó lopja a hitelkártyád adatait!

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 10:05

Legalábbis első pillantásra úgy tűnik, hogy egy vírusírtó szoftver csalja ki adathalász módon az egyes gyanútlan felhasználók hitelkártya-adatait.

A történet persze korántsem ilyen egyszerű, a háttérben ugyanis csalók állnak, s nem a vírusirtót programot készítő társaság. Vagyis tehát egy Malware.AMCC nevet viselő trójai kártevőről van szó, amely az igazi program, a VIRUSfighter bőrébe bújva használja ki egyes felhasználók naivitását.

Ami persze nem is olyan nehéz, tekintve, hogy a kártevő a VIRUSfighter oldaláról ellopott grafikai elemekkel operál. Egészen pontosan egy felpattanó ablakban jelenik meg a közlemény arról, hogy vírus található a felhasználó számítógépén.

Ezután a felhasználót egy internetes oldalra irányítják, ahol is fizetés fejében felajánlják, hogy eltávolítják az egyébként nem létező vírust. A VIRUSfighter oldalán olvasható közleményében kiemeli, hogy a cégnek semmi köze a csaláshoz, sem programkódok, sem egyéb bizalmas adatok nem kerültek ki a társaságtól.

Ahhoz, hogy ne húzhassanak bennünket a csőbe, fontos, hogy meghozzuk gépünkkel kapcsolatosan a megfelelő biztonsági intézkedéseket, és ezzel egyidejűleg azzal is tisztában legyünk, hogy milyen védelmi programok futnak számítógépünkön, s azok milyen módszerrel dolgoznak, hogyan észlelnek egy-egy fenyegetést, vagy vírust, s milyen módon távolítják el azokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pontosan az adathalász támadásokat kivédendő manapság már könnyedén lehet igényelni virtuális kártyát, amely mögött egy elkülönített számla áll, s kizárólag internetes fizetésre használható a bankkártya.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MEDIA1  |  2024. április 15. 12:18
Közel 15 év után már nem Suba János a Vodafone Magyarország vállalati kommunikációért felelős igazga...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Holdblog  |  2024. április 15. 09:39
Sajnos a 21. században ismét a háborúk idejét éljük, egyes vélemények szerint a harmadik világháború...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm