3 °C Budapest

Illetéktelen kezekben a támogatott hitelt felvevők adatai? - Hol marad a segítség?

Pénzcentrum
2007. április 23. 15:00

Az adathalászat elterjedése egyre nagyobb nyomást gyakorol az amerikai kormányra, melynek a közelmúltban már második alkalommal nem sikerült megvédenie a birtokában lévő személyes adatok.

A legutóbbi esetben közel 150 ezer állampolgárnak került ki a társadalombiztosítási száma egy konvertálása hiba folytán a Mezőgazdasági Minisztérium honlapjára. Az érintettek mindegyike állami támogatásos mezőgazdasági hitellel rendelkezik, így nevük és a részükre folyósított hitel nagysága nyilvános adat.

A társadalombiztosítási számok véletlenszerű napvilágra kerülését az egyik mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó cég tulajdonosa fedezte fel. Ő értesítette a minisztériumot, amely azonnal eltávolította az adatokat a honlapról.

A társadalombiztosítási szám illetéktelen kezekbe való kerülésének megakadályozására azonban már nem volt lehetőség, ezért a minisztérium egy éves hitel monitoring szolgáltatást ajánlott fel minden érintettnek.

Az 1983 óta épülő adatbázisban közel 150 ezer adat található, a vizsgálatok szerint azonban a jelenlegi eset csak 61 ezer főt érint. A legfelsőbb bíróság tavaly meghozott ítélete szerint azonban az érintettek csakis abban az esetben számíthatnak kártérítésre, ha bizonyíthatóan ebből az okból valamilyen pénzben kifejezhető káruk keletkezik.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?