4 °C Budapest

Világméretű átverés áldozatai lettünk

Pénzcentrum
2007. július 17. 14:15

A Panda Software vírus- és biztonságtechnikai laboratóriuma alig pár nappal ezelőtt "fogott el egy levelet", amelyben egy újszerű és veszélyes támadás egyik komponense található. Az átverés a legnagyobb őrületet keltő iPhone-t vette célba.

Magyarországon is számos ún. phishing ("adathalász") jellegű támadás zajlott már le, melynek során a kiberbűnözők egy-egy bank weboldalát hamisították meg, hogy az odacsalogatott ügyfelek bizalmas adatait megszerezzék.

A mostani támadás ennél jóval veszélyesebb, ráadásul bonyolultabb is. A főleg emailben és weboldalakon keresztül terjedő trójai program célja, hogy minél több PC-t megfertőzzön, ám önmagában még nem feltétlenül veszélyes. A támadók azonban meghamisították az Apple iPhone-nal foglalkozó oldalát is; így azok, akik iPhone-t szeretnének rendelni, könnyen csapdába eshetnek.

A megfertőzött PC-kről leadott rendelés eredménye gyakorlatilag egy "nyílt meghívó a bűnözőknek a lakásunkba, amihez kulcsot is mellékeltünk", jellemzi az esetet Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi igazgatója. Habár ez a veszély magyar gépeket még nem fenyeget (hiszen nagyon kevesen lehetnek azok, akik arra adják a fejüket, hogy az iPhone oldaláról rendeljenek egy ilyen drága készüléket), az eset azért elgondolkodtató. Sándor Zsolt szerint mindez egy trend része, amelyben a támadók sorra veszik a legnépszerűbb oldalakat, és a saját céljaikra használják őket.

Az iPhone világméretű hisztit váltott ki a "kütyükre" fogékony felhasználók körében, így az érintettek száma jócskán nőhet.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?