0 °C Budapest

Ésszel a banki csalások ellen - Néhány ajánlás...

Pénzcentrum
2007. május 16. 08:30

Egy hónapon belül készülhet el a PSZÁF ajánlása, mely az elektronikus bankolás biztonságosabbá tételét célozza - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A First Data International nemzetközi tanulmánya is rávilágít a szigorúbb szabályozás szükségességére, a bűnesetek ugyanis egyre gyakoribbak. A megkérdezett bankok 38%-a tapasztalta, hogy nőtt az adathalász támadások száma, harmaduk pedig a kártyahasználat nélküli csalások számának emelkedését észlelte.

A csalások visszaszorításának egyik legnagyobb gátja, hogy a bankok féltik jó hírnevüket, a legnagyobb gondot azonban a legtöbb esetben nem is a rendszerük biztonsági szintje okozza. A PSZÁF is hangsúlyozza, hogy a hazai csalóknak sem sikerült betörni a bankok rendszereibe, a csalások az ügyfelek naivitására építettek.

A felügyelet készülő ajánlásai valószínűleg többcsatornás azonosítást várnak majd el a pénzintézetektől, vagyis az internetes jelszó megadása mellett más csatornán érkező kódra is szükség lehet. Amint arról korábban beszámoltunk, a bankok túlnyomó többsége ma is többcsatornás azonosítást használ, a leggyakoribb az SMS-ben küldött egyszer használatos kód alkalmazása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06