7 °C Budapest

Csapdába csalt ügyfelek, trükkös konstrukciók - Miből lesz az autó?

Pénzcentrum
2007. január 3. 09:30

Olvasóink számára minden bizonnyal nem hat a meglepetés erejével azon kijelentés, hogy a magyar autófinanszírozási piacon kialakult versenyhelyzet és a piac szűkülése miatt egyre nagyobb teret nyernek a kockázatos konstrukciók, melyek hosszabb távon egyetlen piaci szereplőnek sem kedveznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Lízingszövetség az első negyedév során szeretne érdemi lépéseket tenni az önszabályozás terén, hiszen az áldatlan állapotok megoldására jó lépés lehetne egy egységes szövetségi állásfoglalás megjelenése - írja a Világgazdaság.

A kritikus paraméterek között az önerőt és a futamidőt jelölhetjük meg, melyek területén korábban a minimum 10%-os önrész és a legfeljebb 100 hónapos futamidő tűnt a legtámogatottabb ajánlásnak.

A piacon jelenleg fellelhető termékek egyik érintettnek sem kedveznek igazán, a finanszírozók ugyanis a magasabb kockázat miatt portfoliójuk romlásával számolhatnak, míg a kereskedő hosszú időre lemondhat arról az ügyfélről, aki nem tud kilépni szerződéséből és képtelen lecserélni autóját.

Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy az önszabályozás mennyire jelenthet megoldást a kiélezett versenyhelyzetben, ahol számos szereplő csak a profit mennyiségét tartja szem előtt, akár extrém kockázatot is vállalva a pótlólagos nyereségért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06