11 °C Budapest

Sokba kerülhet ha autókereskedőnél vásárolsz

Pénzcentrum
2006. április 26. 13:00

A kedvező kamatkondíciók ellenére a gazdasági társaságok jelentős része saját tőkéből finanszírozza a gépjármű beszerzéseit, ám sokan vannak olyanok is, amelyek valamilyen lízingkonstrukcióban működtetik flottájukat.Szakértők szerint, azok a cégek amelyek saját tőkéből oldják meg a beszerzéseket, nem azért választják a készpénzes finanszírozási formát, mert dúskálnak az anyagi javakban, hanem azért, mert nem szeretnének a banknak tartozni. Kevesen gondolják át közülük, hogy az ily módon birtokolt gépjárműparkban lekötött pénzeszköz a vállalkozás üzletmenete során visszaforgatható és a likvid tőke akár többszörösét is hozhatja a lízingfinanszírozási kamatoknak. Ezek a cégek működőtőkét vonnak el a vállalkozástól, amely komoly gátja lehet a fejlődésnek.

A lízing nem túl bonyolult konstrukció, mert eszközalapú finanszírozási formaként általában nem kívánja meg fedezet bevonását az ügyfél részéről, ellentétben a bankhitellel. Mindenhol elérhető, legyen az márkakereskedés, internetes portál, ügynök vagy személyes ügyfélszolgálat. Gyors, mert rövid időn belül elbírálhat az ügylet.

Azok a lízingcégek amelyek értékesítési csatornaként nem alkalmaznak közvetítőket, jóval olcsóbb finanszírozást tudnak kínálni. Így érdemes a leendő lízingelőnek közvetlenül a finanszírozó céghez fordulni, hogy kikerülhesse az ügyletszerzési jutalékokat.

A lízingcégek többségénél alapvetően kétfajta termék található: pénzügyi és operatív lízing(bérlet). A pénzügyi lízingen belül az áfa megfizetésének időpontjától függően megkülönböztetünk zárt és nyílt végű konstrukciót. A személy- és kistehergépjárművek piacán leginkább a zárt végű termék jöhet szóba, a másik fajtát jellemzően a 3,5 tonna fölötti járművek finanszírozására használják.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?