2 °C Budapest

16 banknál is bebukott a magyar rekorder

Pénzcentrum
2006. március 30. 10:00

2004 végén 230 ezren szerepeltek a banki adósok feketelistáján, a mulasztások száma pedig 330 ezer volt. Mostanra a lista 70 ezer új névvel bővült és 460 ezer mulasztást tartalmaz. az adósszám növekedésében jelentős szerepet játszik a lízingpiacon bedőlt konstrukciók számának emelkedése is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
2004 végén 230 ezren szerepeltek a banki adósok feketelistáján, a mulasztások száma pedig 330 ezer volt. Mostanra a lista 70 ezer új névvel bővült és 460 ezer mulasztást tartalmaz. az adósszám növekedésében jelentős szerepet játszik a lízingpiacon bedőlt konstrukciók számának emelkedése is – írja a Magyar Hírlap.
A számokból kiolvasható, hogy egyre többeknek van kettő, vagy annál több bedőlt hitele. A magyar rekorder 16 különböző hitelintézetnél rendelkezik felvett és bebukott hitellel.
Az adósoknak nem árt tisztában lenni a BAR-lista legújabb változásaival, melyek közül a legfnotosabb, hogy idén már csak a következő két feltétel együttes teljesülésével lehet a listára felkerülni:
-         legalább három hónapos késében kell lenni a hiteltörlesztéssel és
-         a lejárt és ki nem fizetett összegnek meg kell haladnia az éppen aktuális minimálbért (jelenleg 62,500 Ft).
Szintén fontos változás, hogy a lista már nem csak a nevet és címet tartalmazza majd, hanem a hitel fajtáját, a tartozás összegét, a kölcsönszerződés számát és lejáratát is. Így egy néhány éve utólag rendezett kisebb tartozás esetén a bank maga mérlegelheti, hogy vállalja-e a hitelezés kockázatát.
Évente egy alkalommal mindenki ingyen ellenőrízheti, hogy szerepel-e a listán, a lekérdezés folyamata azonban 9 munkanapig is eltarthat.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18