10 °C Budapest

Robbanó motorok (pörög a lízingpiac)

Pénzcentrum
2006. február 15. 11:30

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is.

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is – írja mai számában a Világgazdaság.
A Cetelem Bank előzetes becslései szerint tavaly hozzávetőlegesen 20,5 ezer új motorkerékpár talált gazdára, ez bő 15 százalékos növekedést jelent 2004-hez képest. Az eladások bővülése jól látszik a finanszírozó társaságok tavalyi teljesítményén is.
Az egyre erősödő verseny miatt a lízingcégek igyekeznek rugalmasan  átalakítani kínálataikat. Így a piacon gyakran találkozhatunk a 0 vagy tíz százalék önrésszel induló és casco mentes konstrukciókkal. Mivel azonban a motorfinanszírozás kockázatosabb üzlet, mint a személygépkocsié, ez a legtöbb cégnél a kicsit szigorúbb hitelbírálatban is megmutatkozik.
Az autókhoz hasonlóan  motorok finanszírozásánál is vannak bizonyos kizáró okok: így versenyzési, oktatási cél esetén a hitel mint megoldás nem jöhet szóba, de léteznek típusra, illetve értékre vonatkozó megkötések is. Ezenkívül, vannak olyan finanszírozók is akik nem nyújtanak hitelt az egyedi gyártású, külföldről behozott, a hazai piacon ismeretlen (általában kínai gyártmányú) járművekre. Az ügylet létrejöttének általános feltételei: a törzskönyv megléte és az Eurotax katalógusban való szereplés.
A 2006-os év kilátásait illetően egybehangzóan optimista képet festettek a piaci szereplők, és a tavalyihoz hasonló kétszámjegyű bővülést várnak.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?