Robbanó motorok (pörög a lízingpiac)

Pénzcentrum
2006. február 15. 11:30

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is.

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is – írja mai számában a Világgazdaság.
A Cetelem Bank előzetes becslései szerint tavaly hozzávetőlegesen 20,5 ezer új motorkerékpár talált gazdára, ez bő 15 százalékos növekedést jelent 2004-hez képest. Az eladások bővülése jól látszik a finanszírozó társaságok tavalyi teljesítményén is.
Az egyre erősödő verseny miatt a lízingcégek igyekeznek rugalmasan  átalakítani kínálataikat. Így a piacon gyakran találkozhatunk a 0 vagy tíz százalék önrésszel induló és casco mentes konstrukciókkal. Mivel azonban a motorfinanszírozás kockázatosabb üzlet, mint a személygépkocsié, ez a legtöbb cégnél a kicsit szigorúbb hitelbírálatban is megmutatkozik.
Az autókhoz hasonlóan  motorok finanszírozásánál is vannak bizonyos kizáró okok: így versenyzési, oktatási cél esetén a hitel mint megoldás nem jöhet szóba, de léteznek típusra, illetve értékre vonatkozó megkötések is. Ezenkívül, vannak olyan finanszírozók is akik nem nyújtanak hitelt az egyedi gyártású, külföldről behozott, a hazai piacon ismeretlen (általában kínai gyártmányú) járművekre. Az ügylet létrejöttének általános feltételei: a törzskönyv megléte és az Eurotax katalógusban való szereplés.
A 2006-os év kilátásait illetően egybehangzóan optimista képet festettek a piaci szereplők, és a tavalyihoz hasonló kétszámjegyű bővülést várnak.
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM