32 °C Budapest

Robbanó motorok (pörög a lízingpiac)

Pénzcentrum
2006. február 15. 11:30

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is.

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is – írja mai számában a Világgazdaság.
A Cetelem Bank előzetes becslései szerint tavaly hozzávetőlegesen 20,5 ezer új motorkerékpár talált gazdára, ez bő 15 százalékos növekedést jelent 2004-hez képest. Az eladások bővülése jól látszik a finanszírozó társaságok tavalyi teljesítményén is.
Az egyre erősödő verseny miatt a lízingcégek igyekeznek rugalmasan  átalakítani kínálataikat. Így a piacon gyakran találkozhatunk a 0 vagy tíz százalék önrésszel induló és casco mentes konstrukciókkal. Mivel azonban a motorfinanszírozás kockázatosabb üzlet, mint a személygépkocsié, ez a legtöbb cégnél a kicsit szigorúbb hitelbírálatban is megmutatkozik.
Az autókhoz hasonlóan  motorok finanszírozásánál is vannak bizonyos kizáró okok: így versenyzési, oktatási cél esetén a hitel mint megoldás nem jöhet szóba, de léteznek típusra, illetve értékre vonatkozó megkötések is. Ezenkívül, vannak olyan finanszírozók is akik nem nyújtanak hitelt az egyedi gyártású, külföldről behozott, a hazai piacon ismeretlen (általában kínai gyártmányú) járművekre. Az ügylet létrejöttének általános feltételei: a törzskönyv megléte és az Eurotax katalógusban való szereplés.
A 2006-os év kilátásait illetően egybehangzóan optimista képet festettek a piaci szereplők, és a tavalyihoz hasonló kétszámjegyű bővülést várnak.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?