23 °C Budapest

Robbanó motorok (pörög a lízingpiac)

Pénzcentrum
2006. február 15. 11:30

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is.

A tavalyi évben a motorkerékpár-piac bő 15 százalékos bővülést produkált Magyarországon. Ebből természetesen rendesen profitáltak a hazai lízingcégek is – írja mai számában a Világgazdaság.
A Cetelem Bank előzetes becslései szerint tavaly hozzávetőlegesen 20,5 ezer új motorkerékpár talált gazdára, ez bő 15 százalékos növekedést jelent 2004-hez képest. Az eladások bővülése jól látszik a finanszírozó társaságok tavalyi teljesítményén is.
Az egyre erősödő verseny miatt a lízingcégek igyekeznek rugalmasan  átalakítani kínálataikat. Így a piacon gyakran találkozhatunk a 0 vagy tíz százalék önrésszel induló és casco mentes konstrukciókkal. Mivel azonban a motorfinanszírozás kockázatosabb üzlet, mint a személygépkocsié, ez a legtöbb cégnél a kicsit szigorúbb hitelbírálatban is megmutatkozik.
Az autókhoz hasonlóan  motorok finanszírozásánál is vannak bizonyos kizáró okok: így versenyzési, oktatási cél esetén a hitel mint megoldás nem jöhet szóba, de léteznek típusra, illetve értékre vonatkozó megkötések is. Ezenkívül, vannak olyan finanszírozók is akik nem nyújtanak hitelt az egyedi gyártású, külföldről behozott, a hazai piacon ismeretlen (általában kínai gyártmányú) járművekre. Az ügylet létrejöttének általános feltételei: a törzskönyv megléte és az Eurotax katalógusban való szereplés.
A 2006-os év kilátásait illetően egybehangzóan optimista képet festettek a piaci szereplők, és a tavalyihoz hasonló kétszámjegyű bővülést várnak.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem