Címke: működőtőke (22 cikk)

Pénzcentrum | 2009. október 12. 09:32

Hatalmas kínai tőke érkezhet Magyarországra

A gazdasági válság egyáltalán nem csökkentette a felvásárolható cégek után kutató kínai beruházók étvágyát. Magyarország is kiemelt célpont számukra.

Pénzcentrum | 2009. június 11. 14:02

Ennyi lett volna a válság?

Bíztató jelek tapasztalhatóak arra nézve, hogy az idei év második félévében túl lehet a világgazdaság a mélyponton, jövőre pedig akár el is kezdődhet újra a gazdasági boom - legalábbis Andrew Sentance, a Bank of England monetáris tanácsának tagja szerint.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 06:00

GKI: Esnek a reálbérek a közszférában!

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a világgazdasági válság nyomán a magyar gazdaság kényszerpályára került. Látványosan javul a külső egyensúly, ugyanakkor 4-5%-kal visszaesik a gazdaság teljesítménye. A reálkeresetek 2-3%-kal, a vásárolt fogyasztás 5%-kal csökken.

Portfolio | 2009. március 11. 16:15

Még soha nem voltak ennyire pesszimisták a kiskereskedők

Soha nem látott pesszimizmus érzékelhető a fogyasztói termékeket előállító vállalatok és a kiskereskedelmi cégek elsőszámú vezetői körében - mutat rá a PricewaterhouseCoopers Globális Vezérigazgatói Felmérése.

Pénzcentrum | 2009. január 22. 08:15

Százezer dolgozó jövőjéről tárgyaltak a miniszterrel

Megbeszélést folytatott tegnap Bajnai Gordon gazdasági miniszter a járműipar képviselőivel a gazdasági válság okozta problémák lehetséges megoldásairól. Csak az összehangolt, tudatos cselekvés segíthet a válság okozta problémák kezelésében - mondta az ülés után a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Pénzcentrum | 2008. december 18. 08:00

GKI előrejelzés 2008-2009-re: elveszett illúziók!

Szeptember végén lezárt átfogó, 2008-2009-re vonatkozó előrejelzését október végén egyszer már aktualizálta a GKI. Néhány hét alatt ugyanis olyan radikálisan megváltoztak a világgazdasági körülmények, hogy ezzel a magyar gazdaság is teljesen új pályára került. Szeptemberben még úgy vélték, hogy a magyar gazdaság 2008-ban kijön a növekedési gödörből, ezt a feltételezést azonban a világméretű recesszió illuzórikussá tette.

Pénzcentrum | 2008. november 14. 13:56

Egymillió euróval bővült a kezességvállalás mértéke

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezdeményezésére az Európai Bizottság határozatában november 12-én 1,5 millió euróról 2,5 millió euróra emelte KKV-knak nyújtható (de minimis) kezességvállalás mértékét. A Garantiqa a határozat értelmében szélesebb körben vállalhat készfizető kezességet a kis- és középvállalkozások hiteleihez és pénzügyi lízing ügyleteihez.

Pénzcentrum | 2008. október 29. 11:00

Sok ezer milliárdos hitelkeret: ez még nem biztos, hogy elég lesz?

A várakozásoknál nagyobb, 25 milliárd dolláros a Magyarországnak nyújtott nemzetközi segélycsomag mérete, amit az IMF, az EU és a Világbank dobott össze. A finanszírozási csomag szerepe, hogy Magyarország átnavigálhasson a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságon.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 7. 05:55

Lejtőn az ország? Budapest fejlődik egyedül...

Hazánk regionális különbségei az évek során nem hogy eltűnnének, de egyes mutatók esetében még növekedtek is. Emelkedett például az egy lakosra jutó GDP-ben mért régiós különbség, de a jövedelmek, vagy a foglalkoztatottság tekintetében is óriásiak a különbségek az egyes térségek között.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 4. 05:40

Lerántjuk a leplet: Kínán a befektetők szeme

A feltörekvő országok közül Kína már eddig is felhívta magára a befektetők figyelmét, akik a gazdaság elmúlt 10 évben tapasztalt rekord mértékű fejlődéséből hasznot szerettek volna húzni. A Pekingben megrendezésre kerülő olimpia játékok miatt várhatóan az érdeklődés csak fokozódni fog, hiszen nem csak a sportesemények lesznek majd a világ középpontjában, hanem az is, hogy mennyiben tudja megállni a helyét a cseperedő óriás, és mennyit kell még fejlődnie ahhoz, hogy a feltörekvők sorából átigazoljon a fejlettek közé.

Pénzcentrum | 2008. március 25. 10:00

GKM: az a jó, ha átláthatatlan a rendszer

Áttekinthetetlen a kormány külföldi működőtőke-beáramlást elősegítő támogatásainak rendszere és azok mértéke. Elvileg nyilvánosak az adatok, de gyakorlatilag megszerezhetetlenek.

Pénzcentrum | 2008. január 31. 15:31

Megvannak Európa legnagyobb építői

A Deloitte európai építőiparra és infrastruktúrára szakosodott csoportja nemrégiben közzétette évente kiadott jelentését, amely az építőipari cégek teljesítményét vizsgálja. A tanulmány árbevétel alapján rangsorolja a 100 legnagyobb európai építőipari vállalatot, és megvizsgálja azokat az akadályokat, amelyeket az egyre több kihívást jelentő építőiparban ezeknek a cégeknek le kell küzdeniük.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 5. 08:30

Magyarország egyre vonzóbb: jönnek a befektetők...

A közelmúltban kínai és ír cégekkel született magyarországi befektetésekről szóló megállapodás. Ennek köszönhetően mind a fővárosban, mind a vidéki városokban számos munkahely jöhet létre.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm